Είμαι Εδώ: Από το κελί στο Μετρό – Έκθεση έργων κρατουμένων

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, λένε. Και είναι αλήθεια. Φωτογραφίες και ζωγραφιές κρατουμένων που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα καταστήματα κράτησης.

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, λένε. Και είναι αλήθεια. Φωτογραφίες και ζωγραφιές κρατουμένων που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα καταστήματα κράτησης, με πρωτοβουλία της APICCO (Artistic Partnership in Community’s Creative Opening) Community based ART- ΚοινΣΕπ, εκτίθενται σε δημόσια θέα, σε μια προσπάθεια προσέγγισης και επικοινωνίας με την κοινωνία.

Όνειρα, φόβοι, σκέψεις και ανησυχίες απεικονίζονται με φωτογραφίες και με ζωγραφιές, και μας θυμίζουν ότι όλοι είμαστε άνθρωποι, είτε χαμένοι ανάμεσα στο πλήθος του Μετρό είτε κλεισμένοι μέσα σε ένα κελί. Τα συναισθήματα είναι κοινά και πανανθρώπινα και η τέχνη είναι το μέσο που επιχειρεί να τα επικοινωνήσει και να μας φέρει κοντά.

Παρασκευή 29/11 και Σάββατο 30/11, στους Σταθμούς Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ κατά τις ώρες 10:00-22:00, και την Κυριακή  1/12, ώρες 10:00-18:00 στο Σταθμό Μετρό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, όπου θα λάβει χώρα και ένα Διαδραστικό Δρώμενο από τη θεατρική ομάδα της APICCO στις 13:00-14:00.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: