Ζέλικο Ομπράντοβιτς: “Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στους λίγους που έχουν πολλά χρήματα και τον υπόλοιπο κόσμο που πεινάει. Είναι δικαιοσύνη αυτό;”

Σε τελική ανάλυση, υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα στον κόσμο για να εξοργιστείς και να γίνεις μελιτζανί, από ό,τι ο αθλητισμός, μια λάθος πάσα ή μια λάθος διαιτητική απόφαση.

Αυτό το διήμερο -χτες και σήμερα- είναι η πρεμιέρα της Ευρωλίγκα. Η Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι σταθερά ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο στην αφετηρία αλλά η συνέντευξη που έδωσε στα αγγλικά, σε Τούρκο δημοσιογράφο, ο πολυνίκης προπονητής, στράφηκε και σε άλλα ζητήματα, πολύ πιο σημαντικά από τον αθλητισμό.

Σε ποιον θα θέλατε να κάνετε μια ερώτηση; ήταν η πάσα που του έδωσε ο δημοσιογράφος, χωρίς να μπορεί να φανταστεί τη συνέχεια.

Θα έβρισκα αυτόν που έφτιαξε τα όπλα, να τον ρωτήσω “γιατί;”. Μετά θα ρωτούσα όλους τους πολιτικούς, γιατί ενδιαφέρονται τόσο για τους εαυτούς τους και όχι για τους απλούς ανθρώπους που έχουν προβλήματα. Είναι το ίδιο, σε όλο τον κόσμο. Λένε πως θέλουν να κάνουν δημοκρατία, τόσο πολλά για τους φτωχούς ανθρώπους, αλλά υπάρχει αυτή η τεράστια διαφορά ανάμεσα στο μικρό κομμάτι των πλούσιων και τον υπόλοιπο κόσμο που δεν έχει να φάει. Είναι δικαιοσύνη αυτό; Είναι η δημοκρατία που θέλουμε το 2018; Είναι απολύτως τρελό, αν με ρωτάς δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη. Όλοι έχουν δικαίωμα σε μια κανονική ζωή, αυτή είναι η ουσία.

Στη συνέχεια, είπε πως δε βλέπει να αλλάζουν τα πράγματα και να πηγαίνουν καλύτερα, αλλά πρέπει πάντα να πιστεύουμε σε κάτι και να έχουμε ελπίδα, να σκεφτόμαστε θετικά.

Εντάξει, δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, για να βγάλει ένα ολοκληρωμένο “Μανιφέστο”, αλλά τουλάχιστον λέει που φαίνεται μεν αυτονόητο, αλλά συνήθως δε βρίσκει χώρο στο αποστειρωμένο περιβάλλον του επαγγελματικού αθλητισμού.

Σε τελική ανάλυση, υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα στον κόσμο για να εξοργιστείς και να γίνεις μελιτζανί, από ό,τι ο αθλητισμός, μια λάθος πάσα ή μια λάθος διαιτητική απόφαση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: