Τους οπαδούς τους ρωτήσατε; – Οι νεοναζί δε χάνονται: Προπονητής στην ΑΕΚ Β’ ο Τσιάρτας…

Η διοίκηση Μελισσανίδη ξεπλένει τον βρώμικο ρόλο του ακροδεξιού Τσιάρτα και του δίνει τα ηνία της δεύτερης ομάδας. Αλλά οι οπαδοί της Ένωσης μπορεί να έχουν τον τελευταίο λόγο και να θυμίσουν στον Τσιάρτα τι είχε γίνει με τον Κατίδη και τον ναζιστικό του χαιρετισμό…

Τα έχει βάλει με τους αριστερούς και με τους κομμουνιστές, λέγοντάς τους να πλένονται -σαν γνήσιος χρυσαυγίτης. Τα έχει βάλει με τους ομοφυλόφιλους, με τα σποτάκια ενάντια στις διακρίσεις και με ό,τι θεωρεί “ανώμαλο” το βρώμικο μυαλό του. Τα έχει βάλει ακόμα με τους μετανάστες, ακόμα και με τη συμμετοχή του Αντετοκούνμπο στο πλαίσιο των εορτασμών για το 2021.

Έχει δείξει πολλές φορές τη σκατοψυχιά του, τις φασιστικές σκέψεις, τα σωβινιστικά ιδεώδη που τον εμπνέουν και δε νιώθει καν την ανάγκη να τα κρύψει και να μην προκαλεί -έστω και από τη σκοπιά των δημοσίων σχέσεων, για να προστατέψει τη δική του εικόνα.

Και τώρα έρχεται η διοίκηση της ΑΕΚ, μιας προσφυγικής ομάδας με πολλούς αντιφασίστες οπαδούς, να ξεπλύνει μια βρώμικη περσόνα και να της δώσει τα ηνία της δεύτερης ομάδας (ΑΕΚ Β’), που θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Super League 2 και θα έχει τον πρώτο λόγο για τη στελέχωση της νοεσύστατης ομάδας και τις μεταγραφές που θα γίνουν. Η συμφωνία έκλεισε μετά από συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη, που φέρει ακέραια την ευθύνη για την επιλογή του προσώπου και τη συνεργασία μαζί του.

Είναι γνωστό πως ο Τσιάρτας μεγαλούργησε με τη φανέλα της Ένωσης, ζωγράφισε μες στο γήπεδο, πρόσφερε θέαμα και γιόρτασε τίτλους με τα χρώματα της ΑΕΚ. Υπάρχει κανείς που μπορεί να τα σβήσει αυτά μονοκοντυλιά; Ναι και δεν είναι άλλος από τον ίδιο. Από όσα λέει και όσα κάνει εκτός γηπέδου, αφού αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση. Από τις ρατσιστικές, φασιστικές θέσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές του συλλόγου ή σε τελική ανάλυση -εφόσον μιλάμε για ΠΑΕ, όπου η μόνη αξία είναι το κέρδος του ιδιοκτήτη- με τις αρχές της μεγάλης πλειοψηφίας των οπαδών της.

Θυμίζουμε πως τη μαύρη χρονιά που έπεσε κατηγορία η Ένωση (κατόπιν μεθόδευσης από τη νυν διοίκηση, όπως λένε οι κακές γλώσσες), η πιο μαύρη στιγμή -πιο μαύρη και από τον υποβιβασμό- ήταν ο φασιστικός χαιρετισμός του Κατίδη, μετά από ένα κρίσιμο γκολ που φαινόταν να δίνει οξυγόνο στην ΑΕΚ. Τα αντανακλαστικά των ανθρώπων της ομάδας και της κερκίδας ήταν αξιοθαύμαστα, καθώς δεν έβαλαν τη νίκη σε πρώτο πλάνο, αλλά προσπάθησαν να κατεβάσουν την ίδια στιγμή το χέρι του Κατίδη, ενώ κατέστη σαφές πως είχαν τελειώσει τα ψωμιά του στην Ένωση, μετά από αυτή την κίνηση.

Ο Βασίλης Τσιάρτας μπορεί να μην έχει σηκώσει ποτέ το χέρι του σε δημόσια θέα, αλλά με τις δηλώσεις του είναι σα να λέει περιφραστικά αυτό που έκανε ο Κατίδης με μία κίνηση -για να παίξει αργότερα το χαρτί της άγνοιας.

Οι αντιδράσεις των οπαδών της ΑΕΚ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και δε θα μας εκπλήξει αν η πίεσή τους αποδώσει καρπούς και ο Τσιάρτας ακολουθήσει τον δρόμο της εξόδου, όπως είχε γίνει δηλαδή και με τον Κατίδη, μετά από τον ναζιστικό του χαιρετισμό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: