Το “ανείπωτο μαρτύριο” της Κομανέτσι και ο δυτικός “κόσμος της ελευθερίας”

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Γυμναστικής των ΗΠΑ έβαλε τέλος στη ζωή του, καθώς εμπλεκόταν στο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης μικρών αθλητριών. Κάποιοι όμως επιλέγουν να γυρίζουν την πλάτη στα γεγονότα και να αναδεικνύουν το επίκαρο “δράμα της Κομανέτσι”…

Η είδηση δεν έρχεται από κάποια σοσιαλιστική χώρα, αλλά από τις ΗΠΑ, τον φωτεινό φάρο του δυτικού, καπιταλιστικού κόσμου. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ στη γυμναστική, Τζον Γκέντερντ, έβαλε τέλος στη ζωή του, γράφοντας τραγικό επίλογο στο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που έχει έρθει στην επιφάνεια, εδώ και μερικά χρόνια.

Ο Γκέντερντ βρέθηκε ένοχος για 24 συνολικά κακουργήματα (υποθέσεις εμπορίου λευκής σαρκός, σεξουαλικής κακοποίησης κτλ), καθώς εμπλεκόταν στην υπόθεση Νασάρ, του γιατρού της ομάδας που καταδικάστηκε σε 300 χρόνια φυλάκισης για την κακοποίηση εκατοντάδων κοριτσιών (πάνω από 250!) του εθνικού συγκροτήματος των ΗΠΑ! Ο Γκέντερντ προτίμησε να δώσει τέλος στη ζωή του από το να παραδοθεί στις αρχές, που τον αναζήτησαν και εντόπισαν το πτώμα του 63χρονου γυμναστή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Γκέντερτ χρησιμοποιούσε βία ενάντια στα θύματά του, που έρχονταν να προπονηθούν, τις εξανάγκαζε ή τις εξαπατούσε, για να επωφεληθεί οικονομικά -και όχι μόνο. Οι κοπέλες υπέφεραν από ακραία συναισθηματική και σωματική – σεξουαλική κακοποίηση στα χέρια του. Κάποιες έπασχαν από βουλιμία ή από ανορεξία, ενώ άλλες αναγκάζονταν να εκτελούν ασκήσεις ακόμα και όταν τραυματίζονταν!

Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού της επιτυχίας στον επαγγελματικό αθλητισμό και η συγκεκριμένη περίπτωση το αναδεικνύει με τον πιο τραγικό και εμφατικό τρόπο.

Επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε πως η είδηση αυτή αφορά τη μητρόπολη του καπιταλισμού, του “ελεύθερου κόσμου”, όχι τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου ή κάποια σοσιαλιστική χώρα. Παρόλα αυτά, η αστική μας δημοκρατία δίνει στον καθένα το ελεύθερο να πει και να αναδείξει ό,τι θέλει, ακόμα και αν βασίζεται στην αντικομμουνιστική μυθολογία και σε φήμες, που η ίδια η Κομανέτσι έχει διαψεύσει -σχετικά με την σεξουαλική της κακοποίηση από τον γιο του Τσαουσέσκου. (Δείτε ενδεικτικά εδώ ένα παλιότερο δημοσίευμα της Καθημερινής, που παρά τη σφοδρά αντικομμουνιστική οπτική του, παραθέτει τη διάψευση της ίδιας της -επίσης αρνητικά διακείμενης προς το σοσιαλιστικό παρελθόν- Κομανέντσι).

Το ανείπωτο δράμα της Ρουμάνας πρωταθλήτριας είναι όντως τέτοιο -ανείπωτο και διαψευσμένο από την ίδια. Σε αντίθεση, με τα βρώμικα σκάνδαλα που έρχονται στην επιφάνεια στη μητρόπολη του “ελεύθερου κόσμου”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: