«Ο Στέφανος μεγάλωσε με… σοβιετική πειθαρχία», λέει η μητέρα του Τσιτσιπά

Όταν το… “ελληνικό DNA” συνάντησε τη σοβιετική πειθαρχία και ο μύθος των εθνικιστών θαυμαστών του Στέφανου άρχισε να ξεφτίζει…

Ο φιλελεύθερος-εθνικός κορμός πανηγυρίζει σαν μεγάλη εθνική επιτυχία τον πρόσφατο θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά στο τένις και τους τελικούς του ATP Masters. Ενώ οι πιο φανατικοί του παραπάνω αφηγήματος κατάφεραν μαγικά να αντιπαραθέσουν μαγικά τον Τσιτσιπά με την πορεία του Πολυτεχνείου. Από τη μια η Ελλάδα που νικά και αριστεύει -την οποία αντιπροσωπεύει ο Στέφανος με το “ελληνικό DNA…”- και από την άλλη, οι αριστεροί που κατεβαίνουν στον δρόμο.

Ο μύθος για το ελληνικό DNA σκοντάφτει βέβαια στις σοβιετικές ρίζες του Τσιτσιπά -ο παππούς του ήταν διεθνής ποδοσφαιριστής κατά τη δεκαετία του 50, με τη φανέλα της ΕΣΣΔ. Και με αυτήν την αφορμή, θυμηθήκαμε μια παλιότερη δήλωση της Ρωσίδας μητέρας του Γιούλια, που ήταν και αυτή διακεκριμένη τενίστρια, μεγάλωσε στη Σοβιετική Ένωση και αναφέρεται στη… σοβιετική πειθαρχία του Στέφανου.

Με τη σκληρή δουλειά και με… σοβιετική πειθαρχία μεγάλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η μητέρα του. Ως γνωστόν, η Γιούλια Τσιτσιπά υπήρξε Ρωσίδα τενίστρια και μάλιστα έφτασε στο νο 1 του κόσμου στην κατηγορία των juniors και στο νο 194 της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών. Μεγάλωσε στην Σοβιετική Ένωση και ήταν κόρη του διεθνή ποδοσφαιριστή και Ολυμπιονίκη Σεργκέι Σαλνίκοφ.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι η τελευταία αθλήτρια που είχε μιλήσει για το ελληνικό DNA, ήταν η χρυσή Ολυμπιονίκης του 04′, Φάνη Χαλκιά. Μέχρι που λίγα χρόνια αργότερα πιάστηκε θετική σε έλεγχο για αναβολικές ουσίες και εξαφανίστηκε από το προσκήνιο, μαζί με το ελληνικό DNA της -που δεν αρκούσε από μόνο του για να της χαρίσει τελικά μετάλλια.

Όποιος ψάχνει στον αθλητισμό εθνικούς θριάμβους και δικαιώσεις, καταφέρνει απλώς αργά ή γρήγορα να γελοιοποιείται. Και το μόνο σίγουρο είναι πως χάνει κάθε χαρά που μπορεί να του προσφέρει ο αθλητισμός, είτε ως αθλητής είτε ως φίλαθλος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: