Ο ΟΗΕ απαγορεύει τη μεταγραφή παίκτη από τη ΛΔ Κορέας, λόγω της εθνικότητάς του!

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει επιβάλει κυρώσεις στη ΛΔ Κορέας για το πυρηνικό της πρόγραμμα, που απαγορεύουν στους Λαοκορεάτες να εργάζονται στο εξωτερικό!

Θα έχετε ακούσει πιθανότατα πως η πολιτική δεν πρέπει να εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα. Το άλλο με τον ΟΗΕ το ξέρετε;

Η περίπτωση του Han Kwang-Song, ενός Λαοκορεάτη επαγγελματία ποδοσφαιριστή, είναι αρκετή για να αποδείξει το αντίθετο, σκίζοντας σε χίλια κομμάτια το πέπλο απολιτικής ουδετερότητας που ενδύονται οι διοργανώτριες αρχές του σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επίσης και οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ και ειδικότερα το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο 22χρονος επιθετικός είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της χώρας του και έγινε ήρωας για τους συμπατριώτες του, στο Ασιατικό Πρωτάθλημα Κάτω των 16 του 2014 στην Ταϊλάνδη, όταν βοήθησε με το γκολ του τη ΛΔ Κορέας να κατακτήσει το Κύπελλο, νικώντας με 2-1 την εθνική της Νότιας Κορέας.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Σονγκ έγινε ο πρώτος Λαοκορεάτης που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Serie A, στην Ιταλία, πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα τέρμα με τα χρώματα της Κάλιαρι. Από το φθινόπωρο του ’19 ανήκει στο δυναμικό της Γιουβέντους και έδωσε 20 αγώνες με τη δεύτερη ομάδα της.

Τον περασμένο Γενάρη η Γιουβέντους έφτασε σε συμφωνία με την Αλ Ντουχάιλ από το Κατάρ για τη μεταγραφή του παίκτη, αλλά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έκρινε ότι αυτό παραβίαζε τις διεθνείς κυρώσεις που επέβαλε στη ΛΔ Κορέας, διότι δε συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις για την ανάπτυξη του πυρηνικού της προγράμματος.

Οι περιορισμοί του ΣΑ του ΟΗΕ απαγορεύουν στους πολίτες της ΛΔ της Κορέας να εργάζονται στο εξωτερικό και αυτό επεκτείνεται και στους ποδοσφαιριστές, απαγορεύοντάς τους ουσιαστικά να ακολουθήσουν διεθνή καριέρα ως επαγγελματίες. Ενώ ουσιαστικά η σύστασή της στα κράτη-μέλη του ΟΗΕ ήταν να απελάσουν όλους τους Λαοκορεάτες πίσω στη χώρα τους, ως το τέλος του περασμένου έτους!

Έτσι ο Σονγκ βρίσκεται ουσιαστικά εγκλωβισμένος σε μια ιδιότυπη ομηρία, που φέρει τη σφραγίδα του ΟΗΕ και του απαγορεύει να δώσει ώθηση στην καριέρα του. Σημειώνεται πως για τον ίδιο λόγο ναυάγησε και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Κύπρο, σε ομάδα της Πάφου, όπως σημειώνει η KFA Greece.

https://twitter.com/DPRK_KFAGreece/status/1305225541692411910

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: