Ο Μιχάλης Κακιούζης για την Αλέκα Παπαρήγα

Η Παπαρήγα μπορεί να φαίνεται λαϊκή, να είναι γυναίκα και ως εκ τούτου να απέχει των αθλητικών γεγονότων, ωστόσο μας τίμησε και για αυτό την τιμώ και εγώ. Και το γεγονός ότι πιάσαμε κουβέντα με την Παπαρήγα για μπάσκετ, σε μένα λέει κάτι.

Σήμερα έχει γενέθλια ο Μιχάλης Κακιούζης, ο αρχηγός της χρυσής φουρνιάς της Εθνικής ομάδας μπάσκετ που πήρε το χρυσό στο Βελιγράδι, στο Ευρωμπάσκετ του 2005, και το αργυρό μετάλλιο στη Σαϊτάμα, στο Μουντομπάσκετ του 2006, όπου υπέταξε τη ντριμ-τιμ, την ομάδα-όνειρο των ΗΠΑ, που παραμένει έκτοτε αήττητη. Στη βιογραφία του με τον τίτλο “Όνειρα και Αλήθειες”, ο Κακιούζης διηγείται κάποια περιστατικά από την υποδοχή της Εθνικής στο Μέγαρο Μαξίμου από τον τότε πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, και την εντύπωση που του άφησε η γνωριμία με την τότε ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Παραθέτουμε χωρίς άλλα σχόλια τα σχετικά αποσπάσματα.

Αν μου έμεινε κάτι ακόμη από την εκδήλωση στο Μέγαρο, ήταν η προσωπικότητα δύο ανθρώπων: Της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα και του βουλευτού του Συνασπισμού Φώτη Κουβέλη.

(…)

Εξίσου θετική εικόνα σχημάτισα και για τη γραμματέα του ΚΚΕ. Καταρχάς ήταν η μόνη πολιτική αρχηγός από τα μεγάλα κόμματα, πέραν του πρωθυπουργού φυσικά, που μας τίμησε. Η Παπαρήγα μπορεί να φαίνεται λαϊκή, να είναι γυναίκα και ως εκ τούτου να απέχει των αθλητικών γεγονότων, ωστόσο μας τίμησε και για αυτό την τιμώ και εγώ. Είναι σημαντικό οι πολιτικοί που κατέχουν τις τύχες του λαού μας στα χέρια τους να είναι άνθρωποι με επίπεδο, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σφαιρική αντίληψη. Και το γεγονός ότι πιάσαμε κουβέντα με την Παπαρήγα για μπάσκετ, σε μένα λέει κάτι.

Το μόνο στο οποίο κάνει λάθος ο Κακιούζης είναι η σχέση της Παπαρήγα με τον αθλητισμό, καθώς είναι φίλαθλος με γνώσεις και άποψη για το χώρο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το στερεότυπο “γυναίκα, άρα απέχει από τα αθλητικά γεγονότα” διαψεύδεται ή τέλος πάντων βρίσκει την εξαίρεσή του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: