Μαρκ Κλάτενμπεργκ: “Οι γυναίκες πρέπει να διαλέξουν αν προτιμούν την εγκυμοσύνη ή να γίνουν διαιτητές!”

Όταν ο Άγγλος επικεφαλής διαιτησίας στην Ελλάδα θυμίζει τον μέσο εργοδότη! Είναι ο σεξισμός και ο καπιταλισμός, ανόητε…

Όταν ο σεξισμός συναντά τη λογική του μέσου εργοδότη (Έλληνα ή ξένου, είναι αδιάφορο, εφόσον παραμένει καπιταλιστής και κυνηγά το δικό του κέρδος), το μίγμα είναι εκρηκτικό και καταλήγει σε δηλώσεις σαν κι αυτές που έκανε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο Άγγλος επικεφαλής της ελληνικής ΚΕΔ.

«Το πρόβλημα με τις γυναίκες διαιτητές στο ποδόσφαιρο είναι ότι έχουν ένα δύσκολο μονοπάτι. Αν μείνουν έγκυες, αυτό τους υποχρεώνει να μείνουν εκτός για πολύ καιρό. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να κάνουν μια επιλογή: Θέλουν να μείνουν έγκυες και να έχουν παιδιά ή θέλουν να γίνουν διαιτητές;

Πρέπει να κάνεις θυσίες, έκανα μερικές μεγάλες θυσίες. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν αυτή τη θυσία. Πείτε, εάν φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο στη διαιτησία και θέλουν να φτάσουν σε αυτό το επόμενο επίπεδο, εάν μείνoυν έγκυες, μπορεί να τους κοστίσει δύο ή τρία χρόνια της ζωής τους. Μόλις χάσεις αυτά τα τρία χρόνια, κάποιος άλλος παίρνει τη θέση σου. Αν θέλεις να κάνεις μωρά, πρέπει να τα κάνεις νωρίς στην καριέρα σου.

Αν έχεις μωρό, είσαι εκτός για εννέα μήνες, τότε χρειάζονται έξι μήνες για να αναρρώσεις και να περάσεις το τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών, που είναι πολύ απαιτητικό».

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κλάτενμπεργκ στο ερώτημα για ποιον λόγο δε βλέπουμε τόσες γυναίκες στις κορυφαίες διοργανώσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και η γνώμη που εξέθεσε (πάνω από όλα τον ίδιο και το σύστημα που υπηρετεί) δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά η κυρίαρχη αντίληψη που επικρατεί όχι στους άνδρες, αλλά στον μέσο εργοδότη που κοιτάζει το συμφέρον του.

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις που στηλιτεύουν τα λεγόμενά του. Ανάμεσά τους και μια από τις ανταποκρίτριες του μέσου όπου μίλησε, που αναρωτιέται σε ποια εποχή ζει ο Κλάτενμπεργκ. Η απάντηση είναι στον καπιταλισμό της δικής μας εποχής. Και αν αυτός μυρίζει βαρβαρότητα, είναι μία ακόμα απόδειξη γιατί πρέπει να πάρουμε το μήνυμα των καιρών μας και να τους αλλάξουμε…

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: