Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο…

Φύγε Ιβάν, κρατάω μαχαίρι…!
Την ίδια στιγμή, ο Ιβάν κρατάει πιστόλι -μπορεί και ολόκληρο οπλοστάσιο, πίσω από τις κάμερες. Και το μαχαιράκι του ΓΓΑ δεν κάνει ούτε για συντροφικά μαχαιρώματα.

Χτες ο γουγουά (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού) Βασιλειάδης ανακοίνωσε την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος τοης Σούπερ Λιγκ, με τη λογική “πονάει κεφάλι, δια-κόψει κεφάλι”, και με την ελπίδα πως θα περάσει ο πονοκέφαλος από μόνος του.

Αυτή είναι ήδη η τέταρτη φορά στο διάστημα της… “αριστερής διακυβέρνησης” που διακόπτεται το πρωτάθλημα, σε μια προσπάθεια να φανεί πως κυβέρνηση παίρνει σκληρά, δραστικά μέτρα, είναι αποφασισμένη (και σε άλλον πια δοσμένη), θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, κι άλλα τέτοια δροσερά, που σερβίρονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Στην πράξη, η κυβέρνηση σταματάει κάθε τόσο το πρωτάθλημα, μοιάζοντας με εκείνο το παιδάκι από το Αστερίξ στην Ισπανία, που κρατάει κάθε τόσο την αναπνοή του, μέχρι να του γίνει το χατίρι και να συμμορφωθούν όλοι με αυτό που ζητάει.

Το πρόβλημα του κυβερνώντος κόμματος είναι πως δεν παίζει σε Αστερίξ, δεν έχει μαγικό ζωμό και δεν πείθει κανέναν πως δεν τα έχει κάνει πλακάκια με τους Ρωμαίους. Οσονούπω το οξυγόνο τελειώνει, οι διάφορες πιέσεις θα αυξηθούν, και δεν είναι απίθανο να δούμε μία (ακόμα) κωλοτούμπα, για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, με λίγες εβδομάδες καθυστέρηση.

Η καλύτερη απόδειξη πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα απολύτως, είναι πως ο ΓΓΑ κάνει ένα γύρο συναντήσεων με όλους τους προέδρους των ΠΑΕ για να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Πρακτικά, είναι σα να ανοίγει συζητήσεις περί “εξυγίανσης” με τον ιό που ευθύνεται για τη νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο. Κι αυτό από μόνο του δείχνει τη σοβαρότητα των προθέσεων και την προοπτική της πρωτοβουλίας.

Η κυβέρνηση υπόσχεται πως αυτή τη φορά το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο, καμώνεται τη σκληρή και μοιάζει με το ρόλο του Φούντα στη Στέλλα.

-Φύγε Ιβάν, κρατάω μαχαίρι…!

Την ίδια στιγμή, ο Ιβάν κρατάει πιστόλι -πιθανόν και ολόκληρο οπλοστάσιο, πίσω από τις κάμερες. Και το μαχαιράκι του ΓΓΑ είναι πλαστικό, από αυτά που δίνουν στα παιδικά πάρτι, και δεν κάνει ούτε για συντροφικά μαχαιρώματα! Ενώ τα έμμισθα παπαγαλάκια του Μαξίμου βλέπουν σενάρια συνωμοσίας για να φάνε τον Ιβάν και τον Τσίπρα… Η εξυγίανση είναι προ των πυλών!

Σε όλα αυτά κολλάει γάντι μια φράση: “αν στο Σύριζα είστε αριστεροί, εμείς είμαστε εξωγήινοι” -που κολλάνε και με τους πολιτικούς λόγους του Μητσοτάκη. Το πρόβλημα είναι πως η φράση προέρχεται από μια άθλια ανακοίνωση της Ορίτζιναλ (θεωρητικά πιο πολιτικοποιημένης από άλλους οπαδικούς συνδέσμους), που υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας, για αυτό και θέλει να δώσει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ, για να ρεφάρει επικοινωνιακά. Και μη χειρότερα…

Υστερόγραφο

Την ίδια στιγμή, ο Ορφανός της ΝΔ δρα ως τοπικός προύχοντας “θεσσαλονικάρχης” και δεν πάει κόντρα στο κλίμα της πόλης και τον Ιβάν -που δέχεται, λέει, πρωτοφανή πόλεμο συνολικά… Εκτός και αν ρίχνει γενικά γέφυρες, τώρα που η συμμαχία του Σαββίδη με την κυβέρνηση μοιάζει εξαιρετικά εύθραυστη και μπορεί να περνάμε στο επόμενο στάδιο εξέλιξής τους. Στην τελική, οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα το κεφάλαιο μένει…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: