Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Η Εθνική νίκησε εύκολα το Ισραήλ στο Ηράκλειο, αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η κερκίδα, όπου κάποιοι φίλαθλοι είχαν αναρτήσει πανό για την Παλαιστίνη, τον αγώνα της για λευτεριά κι ανεξαρτησία ενάντια στο κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί.

Χτες η Εθνική ομάδα μπάσκετ έπαιζε στα δύο Αοράκια με το εθνικό συγκρότημα του Ισραήλ για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ και πήρε μια σχετικά εύκολη νίκη, αλλά αυτό είναι μάλλον το λιγότερο ενδιαφέρον, τουλάχιστον από τη σκοπιά μας.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η κερκίδα στο κλειστό της Κρήτης, όπου κάποιοι φίλαθλοι είχαν αναρτήσει πανό για την Παλαιστίνη, τον αγώνα της για λευτεριά κι ανεξαρτησία ενάντια στο κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί.

“Λευτεριά στην Παλαιστίνη” (στα ελληνικά και στα αγγλικά) και “το κράτος του Ισραήλ δολοφονεί” ήταν τα συνθήματα στα αναρτημένα πανό, που πέρασαν αντι-ιμπεριαλιστικά μηνύματα με αφορμή τον ερχομό του εθνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος του Ισραήλ στη χώρα μας -ενάντια στο στερεότυπο που θέλει τους φιλάθλους των εθνικών να είναι από “no politica” μέχρι επιρρεπείς στον εθνικισμό.

Ίσως να μην είχαν ακούσει πιο πριν στη Βουλή τον κυβερνητικό λόχο να αναλύει τα οφέλη από την “πολυδιάστατη” εξωτερική πολιτική της χώρας και τις νέες της “στρατηγικές συμμαχίες”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: