Η Γιουγκοσλαβία “ενώθηκε” πάνω από το φέρετρο του Ντούσαν Ίβκοβιτς

Ο Ίβκοβιτς κατάφερε να ενώσει για μια τελευταία φορά τη Γιουγκοσλαβία, πάνω από τον φέρετρό του, με τον Κροάτη Ράτζα και τον Σλοβένο Ζντοβτς να ενώνονται με τους Σέρβους συμπαίκτες τους (Ντίβατς, Ομπράντοβιτς, Ντανίλοβιτς, Πάσπαλι)

Ήταν ο τελευταίος προπονητής της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες που εμφανίστηκε στο ευρωπαϊκό στερέωμα, που διαλύθηκε στον κολοφώνα της δόξας της και πριν προλάβει να αντιμετωπίσει ενιαία τους αστέρες του ΝΒΑ (Dream Team), που θα ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση.

Τριάντα χρόνια μετά, η Γιουγκοσλαβία έχει διαλυθεί, αλλά αναβίωσε για μια στιγμή πάνω από το φέρετρο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, στην κηδεία που έγινε στο Βελιγράδι, σε κλίμα έντονης συγκίνησης. Δίπλα από το φέρετρο ήταν πολλοί από τους μεγάλους παίκτες εκείνης της χρυσής φουρνιάς, Σέρβοι και Κροάτες, όπως παλιά. Από τον Ομπράντοβιτς -το πνευματικό του παιδί, που ακολούθησε τα χνάρια του και στην προπονητική- ως τον Ντίβατς, τον Πάσπαλι, τον Ντανίλοβιτς , τον Σλοβένο Ζντοβτς και τον Κροάτη Ράτζα.

Ήταν και αυτό ένα από τα μεγάλα κατορθώματα του “Σοφού”, έστω και το τελευταίο του…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: