Ένας “άλλος” Κώστας Μπαρμπαρούσης – Ποδοσφαιριστής από τη Νέα Ζηλανδία σκοράρει και γονατίζει στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής του Christchurch (VIDEO)

Τείχος απέναντι στο φανατισμό και το ρατσισμό ύψωσε ο ελληνικής καταγωγής παίκτης, μιμούμενος μουσουλμανική προσευχή μετά από τέρμα που πέτυχε σε αγώνα της ομάδας του Merlbourne Victory.

Η έκφραση “απλή συνωνυμία” δε θα μπορούσε ποτέ να είναι πιο ταιριαστή από την περίπτωση του νεαρού Νεοζηλανδού ποδοσφαιριστή με ελληνικές ρίζες, που τυγχάνει να μοιράζεται το ίδιο όνομα και επίθετο με τον – άρτι επινακαμψάντα στη Χρυσή Αυγή – νεοναζί βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση.

Ο 29χρονος Kώστας Μπαρμπαρούσης, που έκανε κι ένα πέρασμα από τον πάγκο του Παναθηναϊκού παλιότερα, πραγματικά δε διαθέτει τίποτε κοινό με το ρατσιστή και μισαλλόδοξο συνονόματό του, όπως απέδειξε στη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του Merlbourne Victory ενάντια στην Brisbane Roar στα πλαίσια του αυστραλιανού πρωταθλήματος της A – League. Πετυχαίνοντας τα δύο γκολ του αγώνα, ο νεαρός παίκτης επέλεξε να πανηγυρίσει με έναν ξεχωριστό τρόπο, σε ένδειξη αλληλεγγύης και τιμής προς τα θύματα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης πριν λίγες μέρες στην πατρίδα του.

Ο ποδοσφαιριστής, αφού πέτυχε το τέρμα, έπεσε στο έδαφος σε στάση προσευχής, όπως τη συνηθίζουν οι μουσουλμάνοι, χωρίς ο ίδιος να έχει ασπαστεί το συγκεκριμένο θρήσκευμα. Με τον τρόπο αυτό έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ισλαμοφοβίας, του ρατσισμού και του φασιστικού μίσους, το οποίο ευχής έργον θα ήταν να ακολουθήσουν και άλλοι συναθλητές του σε όλο τον κόσμο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: