Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Δεν έμεινε στη λαμπερή επιφάνεια του προϊόντος, αποδείκνυε πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός κι επίσης ότι ο χρυσός δεν κάνει τον αθλητισμό πιο λαμπερό, αλλά τον βρωμίζει και τον αλλοιώνει

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου, σε ηλικία μόνο 53 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας. Γεννημένος στον Πειραιά, ακολούθησε σπουδές Θεολογίας και Δημοσιογραφίας, για να ξεκινήσει μια αξιόλογη επαγγελματική πορεία σε διάφορα ΜΜΕ, ανάμεσά τους το ΑΠΕ, η κρατική τηλεόραση, περιοδικά και εφημερίδες, ενώ υπήρξε και ανταποκριτής στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, όπως και εξωτερικός συνεργάτης του ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα.

Για τους περισσότερους είχε συνδεθεί με τα καλά χρόνια του sport-fm και τις εκπομπές του, όπου η ιδιαίτερη φωνή του και τα κοινωνικοπολιτικά σχόλια έδεναν αρμονικά με ωραίες μουσικές επιλογές. Αρθρογραφούσε επίσης στη Sportday και σε ποικίλα άλλα έντυπα, μεταξύ άλλων και το Humba, στο οποίο αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά. Ήταν γνωστός για τα φιλικά του αισθήματα προς τον Πανιώνιο και τη Μπαρτσελόνα. Είχε κριτική ματιά, αριστερόστροφους προβληματισμούς – παρά τους όποιους περιορισμούς – αναδείκνυε συχνά τα οικονομικά μεγέθη που προέκυπταν από τη μελέτη οικονομικών μελετών και την ταχύτατη εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου. Στη φωτογραφία που ακολουθεί διακρίνεται σε εκπομπή με το Θάνο Μικρούτσικο, που είχες τους δικούς τους αθλητικούς προβληματισμούς.

Πέρα από το δημοσιογραφικό του έργο, είχε γράψει διηγήματα, αλλά ήταν γνωστός και για τις μεταφράσεις του, πολλές εκ των οποίων αφορούσαν το ποδόσφαιρο.

Ξεχώριζε από τους άλλους δημοσιογράφους, ακριβώς για την ιδιαίτερη ματιά του στο χώρο του αθλητισμού. Δεν έμεινε στη λαμπερή επιφάνεια του προϊόντος, αποδείκνυε πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός κι επίσης ότι ο χρυσός δεν κάνει τον αθλητισμό πιο λαμπερό, αλλά τον βρωμίζει και τον αλλοιώνει. Δεν ξεχνούσε όμως και την αγάπη του ερασιτέχνη φιλάθλου για τον αθλητισμό, τη σύνδεση του τελευταίου με τις τέχνες και τις επιστήμες, τα πολλά επίπεδα ανάγνωσης και προσέγγισής του, αναδεικνύοντας συνεχώς αυτά τα ζητήματα, μαζί με τις δικές του ευαισθησίες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: