Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ! – Ο Σάντσο της Ντόρντμουντ βάζει το καλύτερο γκολ κατά του ρατσισμού

Ο Τζέιντον Σάντσο σκόραρε, έβγαλε τη φανέλα του, δείχνοντας ένα μήνυμα για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και πόσο δυνατούς συμβολισμούς μπορεί να δώσει ο αθλητισμός.

 

Ο Τζέιντον Σάντσο είναι ένα από τις αποκαλύψεις της φετινής χρονιάς και ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της νέας δεκαετίας. Τίποτα όμως από όσα έχει καταφέρει μες στο γήπεδο, δε συγκρίνεται με τη φοβερή κίνηση που έκανε, μόλις σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, της Μπορούσια Ντόρντμουντ, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Πάντερμπορν.

Ο 20χρόνος Άγγλος πανηγύρισε το γκολ βγάζοντας τη φανέλα του και δείχνοντας από κάτω το δικό του μήνυμα: Justice for George Floyd. Δικαιοσύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου αφροαμερικανού από την αστυνομία στη Μινεάπολη, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και μαχητικές διαδηλώσεις στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις.

Η ΟΥΕΦΑ απεχθάνεται τέτοια πολιτικά μηνύματα και έχει δώσει εντολή να τιμωρούνται αντίστοιχες συμβολικές πράξεις με κίτρινη κάρτα. Αλλά αυτό ήταν το τελευταίο που ένοιαζε εκείνη τη στιγμή τον Σάντσο, που μας έδωσε έναν πολύ καλό λόγο για να θαυμάζουμε περισσότερο όσα πετυχαίνει στο γήπεδο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: