Χιλιανοί ποδοσφαιριστές αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα της δικτατορίας Πινοτσέτ

Με το δικό τους τρόπο τίμησαν δυο ποδοσφαιριστές του χιλιάνικου πρωταθλήματος τη μνήμη όσων “εξαφανίστηκαν” τα μαύρα χρόνια της δικτατορίας στη χώρα.

Τη μνήμη των λεγόμενων “desaparecidos” τίμησαν δυο ποδοσφαιριστές της Πρεμιέρα Ντιβισιόν του χιλιάνικου πρωταθλήματος, ο 39χρονος Νταβίντ Πισάρο, πρώην άσος της Ρόμα και άλλων ιταλικών ομάδων, και ο 28χρονος Ισάακ Ντίας που είναι συμπαίκτης του Πισάρο στην Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε.

Πριν από το παιχνίδι με την Παλεστίνο, οι δυο παίκτες κατευθύνθηκαν από τα αποδυτήρια προς το μνημείο των “εξαφανισμένων”, των ανθρώπων δηλαδή που εξαφανίστηκαν στα χρόνια της χούντας του Πινοτσέτ χωρίς έκτοτε να βρεθεί το πτώμα τους. Εκεί κατέθεσαν λουλούδια, στο σημείο που οπαδοί της ομάδας είχαν αναρτήσει ανθοστολισμένη πινακίδα με το σύνθημα “Δεν ξεχνάμε” και τα αρχικά του κλαμπ τους από κάτω.

To παιχνίδι διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο του Σαντιάγο, τόπο κράτησης και μαρτυρίου για δεκάδες χιλιάδες αντιπάλους της δικτατορίας, ανάμεσα τους και πολλοί κομμουνιστές, που μεταφέρθηκαν εκεί αμέσως μετά το πραξικόπημα και πολλοί από αυτούς βασανίστηκαν ή και δολοφονήθηκαν.

Με πληροφορίες από: latercera.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: