Αντιδράς στον ρατσισμό; Αποβάλλεσαι… (VID)

Οι ποδοσφαιρικές αρχές διαφημίζουν στη βιτρίνα τους το σλόγκαν “κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό”. Κάποιοι διαιτητές όμως επιλέγουν να μην αποβάλουν τους ρατσιστές, αλλά αυτούς που αντιδρούν στον ρατσισμό…

Μπορεί η ΟΥΕΦΑ να φροντίζει τη βιτρίνα της με διάφορα σλόγκαν όπως “κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό”, αυτά όμως αποδεικνύονται λόγια του αέρα στην πράξη. Ιδίως όταν κάποιοι διαιτητές δε δείχνουν κόκκινη κάρτα στους ρατσιστές, αλλά σε όσους αντιδρούν και σηκώνουν ανάστημα.

Το παρακάτω στιγμιότυπο προέρχεται από την Ουκρανία -όπου το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται συστηματικά- και το ντέρμπι του πρωταθλήματος μεταξύ της Σαχτάρ Ντόνετσκ και της Ντιναμό Κιέβου. Ο παίκτης των γηπεδούχων ακούει τους σεσημασμένους φασίστες της Ντιναμό -που δε σέβονται την ιστορία της ομάδας τους- να κάνουν υποτιμητικά ήχους μαϊμούς εναντίον του, και κλοτσάει την μπάλα προς το μέρος του, ενώ τους υψώνει και το μεσαίο του δάχτυλο.

Ο διαιτητής κάνει σα να μην καταλαβαίνει τι συνέβη -εκτός και αν κατάλαβε, οπότε τόσο το χειρότερο- και αποβάλλει τον Τάισον, χωρίς να τον ανησυχήσει στο παραμικρό η ρατσιστική επίθεση στον παίκτη, που προκάλεσε εύλογα την αντίδρασή του.

Υπενθυμίζουμε πως αυτό το περιστατικό έρχεται μόλις μία βδομάδα μετά την αντίστοιχη αντίδραση του Μπαλοτέλι, που θεωρητικά βρήκε το δίκιο του εντός γηπέδου από συμπαίκτες, αντιπάλους και τον διαιτητή της αναμέτρησης, μέχρι που άκουσε τους οπαδούς της δικής του ομάδας να λένε πως πρέπει να είναι λιγότερο ευαίσθητος και ότι υπάρχει πλεκτάνη εναντίον των ultras -των φανατικών τιφόζι των ομάδων- για να τους δυσφημήσουν…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: