Τον λένε Δημήτρη Κουφοντίνα

Τον λένε Δημήτρη Κουφοντίνα και θα πεθάνει ως απεργός πείνας και δίψας σε μια δυτική χώρα, γιατί το “κράτος δικαίου” τον εκδικείται πέρα απ’ την ποινή του, στερώντας του τα θεσμοθετημένα -από το ίδιο- δικαιώματά του ως κρατούμενου.

Tον λένε Δημήτρη Κουφοντίνα και δεν θα υπερασπιστώ ποτέ το “δικαίωμά” του στην ατομική “επαναστατική” αυτοδικία.

Τον λένε Δημήτρη Κουφοντίνα. Έχει δικαστεί, έχει καταδικαστεί, έχει πληρώσει και θα συνεχίσει να πληρώνει, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, όπως ορίζει το αστικό οργανωμένο κράτος δικαίου. Τον λένε Δημήτρη Κουφοντίνα και θα πεθάνει ως απεργός πείνας και δίψας σε μια δυτική χώρα, γιατί το “κράτος δικαίου” τον εκδικείται πέρα απ’ την ποινή του, στερώντας του τα θεσμοθετημένα -από το ίδιο- δικαιώματά του ως κρατούμενου.

Τον λένε Δημήτρη Κουφοντίνα και δεν θα υπερασπιστούμε ποτέ την “πολιτική” του δράση, αλλά θα υπερασπιστούμε (και) το δικό του δικαίωμα να εκτίσει την ποινή του όπως ορίζεται από την καταδίκη του και τον νόμο. Όπως θα υπερασπιστούμε το ίδιο δικαίωμα ακόμα και του πιο απάνθρωπου, καταδικασμένου παιδοβιαστή. Γιατί αυτό μας ξεχωρίζει από τα τέρατα. Στη μεταδημοκρατία που ζούμε θα καταστέλλεται ακόμα κ η αναφορά σε δικαιώματα που το “κράτος δικαίου” θέλει να εξαφανίσει.

Τον λένε Δημήτρη Κουφοντίνα.

Από τον τοίχο του Αντώνη Καββαδία

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: