Θωρακιστείτε γιατί χανόμαστε

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ

Από τι να το πρωτοσώσεις το ρημάδι το κεραμίδι, το ματοβαμένο και χιλιοπληρωμένο με κόπο, ιδρώτα, φόρους, παράβολα, άδειες, δάνεια, που ´βαλες πάνω από το κεφάλι της φαμίλιας και το δικό σου. Απ’ τον ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς ή απ’ το σεισμό; Γιατί αυτός ο ρημάδης ο εγκέλαδος χτυπάει επί δικαίων και αδίκων, απροειδοποίητα και φονικά.

Από τι να το πρωτοσώσεις το ρημάδι το κεραμίδι, το ματοβαμένο και χιλιοπληρωμένο με κόπο, ιδρώτα, φόρους, παράβολα, άδειες, δάνεια, που ´βαλες πάνω από το κεφάλι της φαμίλιας και το δικό σου. Απ’ τον ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς ή απ’ το σεισμό; Γιατί αυτός ο ρημάδης ο εγκέλαδος χτυπάει επί δικαίων και αδίκων, απροειδοποίητα και φονικά. Και στο ωραίο μας αριστεροδέξιο καπιταλιστικό σύστημα ισοπεδώνει ευκολότερα τους δίκαιους και φτωχούς, τους παίρνει εκτός από το σπίτι και τη ζωή, ενώ δυσκολεύεται με τους άδικους , που φρόντισαν να θωρακίσουν και τις τσέπες και τις οικοδομές τους μ’ όλη την επιστήμη κι όλα τα υλικά, που ο στυμμένος σα λεμονόκουπα λαός διέθεσε στην κοινωνία και τον πολιτισμό, με την αξιοσύνη και τον ιδρώτα του.

Για να ’χεις αντισεισμικά έργα, θωράκιση και προστασία, κατά προτεραιότητα μάλιστα στα δημόσια κτήρια και τους χώρους συνάθροισης κοινού, θες λεφτά. Κονδύλια. Έλεγχο. Στα σχολεία, στα κλαμπ, στα νοσοκομεία, στα θέατρα, στα σινεμά, στα πανεπιστήμια, στις δημόσιες υπηρεσίες …Εκεί δηλαδή που η πατρίδα (που μπορεί να περιλαμβάνει και την έννοια του ναζισμού, του φασισμού, του χρυσαυγητισμού, του εθνικισμού κατά την εκδοχή του χριστιανοφασίστα που τελεί μνημόσυνα ανίερα στους τάφους, των εκτελεσμένων από τους ναζί, Καλαβρυτινών) αναστενάζει, αθλείται, εργάζεται, μορφώνεται, και την ώρα του σεισμού δεν προλαβαίνει καν να προσευχηθεί.

Στις 17 του Γενάρη η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου αναφέρει ότι από 87000 δημόσια κτήρια που χρήζουν ελέγχου έχουν ελεγχθεί μόνον 15000. Για να πείσει τις αρχές ζητάει έλεγχο όλων των κτηρίων  “έστω και οπτικά”… Η αναφορά σε οποιαδήποτε πατρίδα θα ’πρεπε λογικά να προκαλέσει σεισμό, πολιτικό, θρησκευτικό, διοικητικό, ηθικό, κι όποιον άλλον στο διάολο ή στο Θεό που πιστεύετε, συγκλονισμό. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι τρεμουλιάρικοι ψιλοσχολιασμοί στο παιχνίδι της απόσεισης ευθυνών. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο όμως οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (Πρωτούλης, Μπαλού, Μανουσογιαννάκης, Ζαφειρίου, Αγγελονίδη) ζήτησαν να ανοίξει το θέμα και να συζητηθεί στην πρώτη επόμενη συνεδρίαση.

Φευ, στο Νταβός έχει σημάνει συναγερμός …λόγω  του ενδεχομένου κατολισθήσεων εκ της βαριάς χιονοπτώσεως και της πιεστικής κατατμήσεως περαιτέρω των ταλαίπωρων Βαλκανίων εις ονοματολογικώς καθορισμένας ζώνας πελωρίων οικονομικών συμφερόντων. Ποιος σεισμός και δη σεισμολογική πυκνοκατοικημένη Αττική, μπορεί ν’ απασχολήσει περιφρόντιδες ηγέτες που αναγκάζονται να περπατήσουν δύο χιλιόμετρα με τα πόδια στο χιόνι, για να συσκεφθούν περί το σεισμώδες καλόν, ημών των υπολοίπων. Ρώτησα ένα γραφείο στοιχημάτων διεθνούς κύρους πώς να ποντάρω σ’ ένα συλλαλητήριο με αίτημα την αντισεισμική θωράκιση της χώρας μου και με συμβούλευσε να παίξω ένα προς ένα εκατομμύριο τοις εκατό. Περιορίστηκα λοιπόν στην πνευματική μου θωράκιση, αφού τα ερείπια είναι πάντα ελληνικά και τον Μεγαλέξαντρο τον κρατάει ζωντανό η Γοργόνα!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: