Θοδωρής Ρουσόπουλος: Ο γεφυροποιός ξανάρχεται…

Είμαι βέβαιος ότι σε μελλοντικές δύσκολες στιγμές για τον τόπο θα είναι ένας νέος Νέστωρ. Ο γεφυροποιός, για να καταστεί δυνατή η ζεύξη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αν παραστεί ανάγκη για την σωτηρία του τόπου.

Βλέποντας το Θοδωρή Ρουσόπουλο να επανέρχεται με φόρα στην πολιτική ζωή του τόπου, νιώθω πάλι νέος, όχι μόνο γιατί θυμάμαι τη δεκαετία με Σημίτη, Κωστάκη, Ολυμπιάδα και Lady G., τότε που ήμουν τριάντα φεύγα και όχι πενήντα τόσο, αλλά κυρίως γιατί η μορφή του περνάει το μήνυμα “Yes, I can”.

Ο Θοδωρής αποφοίτησε από ιδιωτικό ΙΕΚ δημοσιογραφίας και στο καπάκι διέπρεψε ως ρεπόρτερ στο Μegaλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, ενώ λίγα χρόνια αργότερα κατετάγη ως απλούς στρατιώτης στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη για να συνδράμει την προσπάθεια ανάκτησης της κουτάλας που επί χρόνια κρατούσε πεισματικά το ΠΑΣΟΚ.

Ο ηρωικός αγών του δικαιώθηκε και η προσφορά του εκρίθη απολύτως ανεκτίμητη, με αποτέλεσμα να καταλάβει θέση υπουργού στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ο άοκνος Θοδωρής όμως, δεν αρκέστηκε στα αξιώματα. Πάνω απ’ όλα τον έτρωγε σαν σαράκι η επιθυμία να αναβαθμίσει το μορφωτικό του επίπεδο, κάτι που δεν είχε καταστεί δυνατόν στα δύσκολα χρόνια της βιοπάλης εκεί απάνω στην Παιανία, με τους σκληρούς εργοδότες Μπομπολαίους και Λαμπράκηδες που του έδιναν τρεις κι εξήντα. Τις ελεύθερες ώρες του, λοιπόν, ανάμεσα στη βαριά κυβερνητική λάντζα του Υπουργείου Τύπου, διάβαζε. Διάβαζε κρατώντας με κόπο τα μάτια ανοιχτά κάτω από το φως της λάμπας του υπουργικού γραφείου, όταν ακόμη και ο θυρωρός έπεφτε για ύπνο. Οι κόποι του ανταμείφθηκαν. Όταν άλλοι είναι λίγα χρόνια πριν την σύνταξη, ο Θοδωρής πήρε το πτυχίο του, πήρε το διδακτορικό του και έγινε και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Είναι προφανές ότι είχε βάλει πια πλώρη για Νόμπελ, αλλά τότε ήλθε το κάλεσμα. Ο Θοδωρής μάλλον τα απαρατάει πάλι όλα για να ξαναγίνει ένας απλός στρατιώτης της μεγάλης φιλελεύθερης κ.λπ.

Είμαι βέβαιος ότι σε μελλοντικές δύσκολες στιγμές για τον τόπο θα είναι ένας νέος Νέστωρ. Ο γεφυροποιός, για να καταστεί δυνατή η ζεύξη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αν παραστεί ανάγκη για την σωτηρία του τόπου.

It’s a long way to the top if you wanna rock n roll.

 

Μανώλης Σαβοριανάκης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: