Τα «προσόντα»

Δεν τους φτάνει να ισορροπούν στα ψηλοτάκουνά τους που είναι έτσι κι αλλιώς ένας άθλος αξιοπερίεργος, μπαίνουν και σε σχολιασμούς θεμάτων της ζοφερής πραγματικότητας που δεν είναι βέβαια η δική τους. Δικαίωμα να διαιωνίζουν το είδος έχουν μόνο κάποιοι.

Τι νομίζετε πως χρειάζεται για να έχεις βήμα στα ΜΜΕ και να παίρνεις θέση για θέματα που είναι φλέγοντα για τους άλλους (όπου «άλλοι» είμαστε όλοι εμείς οι αποδέλοιποι που λέμε, οι εκτός των ενδιαφερόντων των αεράτων πανελοκατόχων της σαχλοκρατούμενης ασυλίας).

Αν παρέμεναν στα προκαθορισμένα αυτά όρια ίσως και να λέγαμε «ούτε γάτα ούτε ζημιά» κι άστους να κάνουν υπόκρουση αν ακόμα δεν έχεις αποφασίσει να τους σταματήσεις. Όμως οι «επί τούτου πετυχημένοι», οι θρασύτατοι απολογητές, δεν κρατιούνται στα θέματα που γνωρίζουν καλύτερα. Δεν τους φτάνει να ισορροπούν στα ψηλοτάκουνά τους που είναι έτσι κι αλλιώς ένας άθλος αξιοπερίεργος, μπαίνουν και σε σχολιασμούς θεμάτων της ζοφερής πραγματικότητας που δεν είναι βέβαια η δική τους. Δικαίωμα να διαιωνίζουν το είδος έχουν μόνο κάποιοι. «Γιατί μπορούν» κατά την απεχθή προσφιλή πρόταση του μέγιστου θράσους ενός κοινωνικού στρώματος υπηρέτη με φιλοδοξίες «και εις ανώτερα».

Αναρωτιέται λοιπόν η δημοφιλής του magazino «γιατί μπήκε στη βάρκα με την κοιλιά στο στόμα» η κυνηγημένη από τον πόλεμο γυναίκα”. Έλα μου ντε! Για βαρκαρόλες είμαστε τώρα;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: