Στον αστερισμό των ηλιθίων

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Πάει καιρός τώρα που βεβηλώνονται εβραϊκά νεκροταφεία και κομμουνιστικά σύμβολα στα τέσσερα σημεία του πολιτισμένου ορίζοντα. Κι όταν οι χρυσαυγίτες, μόλις χτες στη Βουλή, ουρλιάζουν “συμμορίτες θα σπάτε πέτρες” χωρίς καμιά επίπτωση, ποιος θα προστατέψει τον καντηνιέρη, ίσως τελικά τον απλό φύλακα της διπλανής μας πόρτας, που τον απείλησαν με πυρά;

Ένα αόρατο νήμα συνδέει τα αγάλματα σ’ όλο τον κόσμο. Είναι τέτοια η ισχύς αυτού του νήματος που δεν γνωρίζει σύνορα, θρησκείες και ιδεολογίες. Λες κι έχει εγκατασταθεί στη φωλιά της, μια μαύρη τρύπα, η γιγάντια αράχνη στον αστερισμό των ηλιθίων κι απλώνει τον ιστό της, τραβώντας πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας που εκπαιδεύουν επικοινωνιακά τις μάζες, σε μια σημειολογική ανθολογία του κακού.

Σαρικοφόροι μαζί με δυτικούς στρατιώτες ενδεδυμένους στο χρώμα και την ουσία, την ίδια την έρημο, προσφιλής στολή παραλλαγής των αποικιοκρατών, πετάνε σχοινιά και γκρεμίζουν τ’ αγάλματα του Σανταμ στη Βαγδάτη. Βαριοντυμένοι πολίτες στην παγωμένη Σιβηρία ή την Μόσχα, πετάνε σχοινιά και γκρεμίζουν τ’ αγάλματα του Στάλιν και του Λένιν. Μεγάλα μεγέθη. Μεγάλα συμφέροντα. Ώσπου στον ελληνικό σκοταδισμό μπρελόκ, τώρα που το ΝΑΤΟ πάτησε το κουμπί του σκοπιανού δονητή κορμιών και μυαλών, δεκαπέντε κουκούλες, μαύρες, με άσπρο φορτηγό, πετάνε σχοινιά και γκρεμίζουν ένα άγαλμα στο Φάληρο. Πιο έξυπνα και πιο δειλά, μια νύχτα που φυσάει 10 μποφόρ Βαρδάρης ή Βαρντάσκα, για να φταίει ο στρατηγός άνεμος για μια ακόμη φορά. Στο κάτω-κάτω της γραφής το ντόπιο χριστεπώνυμο και αρχαιολατρικό Isis, ίδιο μ’ αυτό που έκανε την Παλμύρα ίσιωμα, έχει εκπαιδευτεί να κυνηγάει σκουρόχρωμα ανθρώπινα μεταναστευτικά αγάλματα, παγωμένα από τον τρόμο τις νύχτες στα σοκάκια των άθλιων πόλεων μας.

Άλλωστε η επίσημη διαπραγματευτική μας γραμμή απαιτεί στο όνομα του Μεγαλέξαντρου οι αλλόφωνοι ψευτοδιάδοχοί του, υποψήφιοι νατοϊκοί μας σύμμαχοι κι αυτοί, να πετάξουν σχοινιά στ’ αγάλματα του στρατηλάτη και να τα γκρεμίσουν, ενδεχομένως με τη βοήθεια επίσημων κουκουλοφόρων των ειδικών τους δυνάμεων. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλη μας η παιδεία περί το κάλλος συμπτύσσεται και κόβει εισιτήρια στα μουσεία, με την Αθανασία ακρωτηριασμένη στο μάρμαρο και στο χαλκό.

Σ’ έναν κόσμο που οργιάζει η αρχαιοκαπηλία και το εμπόριο θραυσμάτων έργων τέχνης (στην απέραντη παραλία του e-bay θα βρούμε σίγουρα όπου να ‘ναι να πωλούνται vintage κομματάκια των φτερών του αγγέλου που στα σύγχρονα τηλεοπτικά ελληνικά δεν κλίνεται: ο phylax, του phylax) κι αποφέρει τεράστια κέρδη σε σκοτεινές δημοπρασίες του βαθέως διαδικτύου, γνωστού και ως dark Internet, πρέπει να παραδεχτούμε ότι κερδίζει μεθοδολογικό έδαφος η Χρυσή Αυγή.

Με αριστερές ευλογίες και πρόσημο τον ακτιβιστικό, άκακο Ρουβίκωνα των φθηνών υλικών φθορών η κυβερνητική πλειοψηφία δείχνει δήθεν ότι αντιπαρατάσσεται στο σκοταδισμό. Πάει καιρός τώρα που βεβηλώνονται εβραϊκά νεκροταφεία και κομμουνιστικά σύμβολα στα τέσσερα σημεία του πολιτισμένου ορίζοντα. Κι όταν οι χρυσαυγίτες, μόλις χτες στη Βουλή, ουρλιάζουν “συμμορίτες θα σπάτε πέτρες” χωρίς καμιά επίπτωση, ποιος θα προστατέψει τον καντηνιέρη, ίσως τελικά τον απλό φύλακα της διπλανής μας πόρτας, που τον απείλησαν με πυρά;;

Λιάνα Κανέλλη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: