Σκυφτοί

«Η ζωή του Τσε είναι η ιστορία του πληρέστερου ανθρώπου της εποχής μας», υποστήριζε ο Ζαν-Πολ Σαρτρ, που φαίνεται παρέλειψε να ρωτήσει τη γνώμη του κ. Μπογδάνου.

Συνηθίζεται να είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους ανθρώπους που αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας και να τους ανακαλούμε στη μνήμη μας με σεβασμό.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που ανήκει στη «στρατιά των αθάνατων και ωραίων» είναι ο σπουδαίος επαναστάτης Τσε Γκεβάρα που δολοφονήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1967. Για τη συντριπτική πλειονότητα, ο Τσε αποτελεί τον άνθρωπο που δεν συμβιβάστηκε ούτε στιγμή με την εκμετάλλευση και την αδικία.

Υπάρχει όμως και κάποιος που βλέπει στο πρόσωπό του έναν «σαδιστή, αρχιρατσιστή, ακραία ομοφοβικό και βασανιστή ζώων». Ο λόγος για τον κ. Μπογδάνο, που διεκδικεί καθημερινά  με όλο και περισσότερες αξιώσεις το βραβείο του πιο τραγελαφικού πολιτικάντη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Μπογδάνο πως ο σπουδαίος υπαρξιστής φιλόσοφος, Ζαν-Πωλ Σαρτρ, υποστήριζε πως «η ζωή του Τσε είναι η ιστορία του πληρέστερου ανθρώπου της εποχής μας».

Του υπενθυμίζουμε ακόμα τα λόγια του ίδιου του Τσε περί αξιοπρέπειας και τιμής:  «ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το κεφάλι απέναντι στον ήλιο. Και ο ήλιος πρέπει να κάψει το μέτωπο και καίγοντάς το να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της τιμής. Όποιος περπατάει σκυφτός, χάνει αυτήν την τιμή».

Την τιμή αυτή ο κ. Μπογδάνος και οι ομοϊδεάτες του την έχουν χάσει προ πολλού, γι’ αυτό και προσπαθούν να κηλιδώσουν τον Τσε και τους αγώνες του, επειδή πολύ απλά τους θυμίζει τον τρόπο που περπατούν: ΣΚΥΦΤΟΙ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

2 Σχόλια

Κάντε ένα σχόλιο: