Πρωθυπουργικές λέρες

Μπόχα και ακαταστασία, λοιπόν, κυριαρχούσε στο μέγαρο Μαξίμου, όπως μετέφερε η άγνωστη πηγή στην αρθρογράφο της Καθημερινής. «Για την ακρίβεια», όσον αφορά τη δυσοσμία, η πηγή «μίλησε για μπίχλα από τσιγάρο». Παρεφθαρμένη σλανγκ, δεδομένου ότι η λέξη «μπίχλα» σημαίνει βρομιά ή λέρα.

Διάβαζα στην «Καθημερινή» («Πέσαν τα μάνταλα βαριά…και η τσιγαρίλα», 09.07.2019) τα σοβαρά προβλήματα που συνάντησε ο νέος πρωθυπουργός, όταν του παραδόθηκε το μέγαρο Μαξίμου:

«Η χωροθέτηση των γραφείων», αποκαλύπτει η αρθρογράφος, «δεν ήταν και πολύ –για να το θέσω κομψά– λειτουργική. Για να μην πω ότι γραφεία βρίσκονταν στους χώρους ατάκτως ερριμμένα». Η δυσλειτουργική, όμως, χωροθέτηση και η αταξία των γραφείων ήταν μικρά προβλήματα, κατά την άποψή της. Επειδή, όπως της μετέφερε η πηγή της, «για κάποιον λόγο όλες οι πόρτες των γραφείων ήταν κλειδωμένες», με συνέπεια να εξαναγκαστεί ο πρωθυπουργός Κούλης να καλέσει «αρμόδιο κλειδοκράτορα» για να ανοίξουν τα γραφεία. 

Όπως είναι γνωστό, ένας άρχοντας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον οποιοδήποτε κλειδαρά. Πρέπει να είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του, όπως, άλλωστε, ο μάγειράς του, ο οδοντογιατρός του, ο κουρέας ή η κομμώτριά του κι ο κάθε, τέλος πάντων, παρατρεχάμενος  σφουγγοκωλάριός του. Κι όπως μου μετέφερε η δική μου πηγή, αλλού βρισκόταν το πρόβλημα: Στα κλειδιά υπάρχουν αντικλείδια. Κι όταν δεν έχεις εμπιστοσύνη στον προηγούμενο κάτοικο, όπως εν προκειμένω συμβαίνει, πρέπει ν’ αλλάξεις τις κλειδαριές, για να μη συναντήσεις κάνα βράδυ τον Τσίπρα να κοιμάται στο πρωθυπουργικό σου κρεβάτι.  

Μπόχα και ακαταστασία, λοιπόν, κυριαρχούσε στο μέγαρο Μαξίμου, όπως μετέφερε η άγνωστη πηγή στην αρθρογράφο της Καθημερινής. «Για την ακρίβεια», όσον αφορά τη δυσοσμία, η πηγή «μίλησε για μπίχλα από τσιγάρο». Παρεφθαρμένη σλανγκ, δεδομένου ότι η λέξη «μπίχλα» σημαίνει βρομιά ή λέρα. Υποψιάζομαι ότι η εφημερίδα μέσω της δημοσιογράφου της θέλησε να χαρακτηρίσει τον προηγούμενο πρωθυπουργό ως «βρόμα» ή «λέρα», αφού, εν προκειμένω, η κατάσταση και το δυσώδες του χώρου αποκαλύπτουν την προσωπικότητα εκείνου που τον χρησιμοποιεί και συνεκδοχικά τη διακυβέρνησή του. Με συνέπεια ο αβρός νέος κάτοικός του να εξαναγκαστεί να το βάλει στα πόδια και να εγκαταστήσει σε λίγες ημέρες αλλού την πρωθυπουργική του κατοικία και την κουστωδία του.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα κλειδωμένα γραφεία, παρενέβη η κλειδοκρατόρισσα Μάγκυ Δούση, συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, η οποία δήλωσε ότι φεύγοντας την Κυριακή (07.07.2019) από το μέγαρο Μαξίμου, κλείδωσε και άφησε τα κλειδιά στον αστυνομικό στο ισόγειο όπως γινόταν κάθε μέρα. Λογικό, μου φαίνεται. Εκτός αν φανταζόταν ότι θα τα ξανάπαιρνε μετά τις εκλογές… 

Υπάρχει και μια δημοσιογραφική απάντηση εκ μέρους των ΜΜΕ που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το «Κουτί της Πανδώρας» («Τι σχολιάζει συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα για τις κλειδωμένες πόρτες του Μαξίμου», 09.07.2019) μας υπενθύμισε  ότι, μεταξύ άλλων, «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε βρει στο Μέγαρο Μαξίμου […] ούτε φωτοτυπικό χαρτί, ούτε σαπούνι στις τουαλέτες». Κάπως έτσι μου τα είπε και η δική μου πηγή, με μια μικρή διαφορά: Όταν ο Τσίπρας ανακηρύχτηκε πρωθυπουργός και μπήκε στο Μαξίμου, «είχε χεστεί απ’ τη χαρά του»… Αλλά, δυστυχώς, δεν του είχε αφήσει ο Σαμαράς ούτε χαρτί υγείας για να σκουπιστεί, ούτε σαπούνι για να πλύνει μετά τα χέρια του.  Μόνο λίγο γυαλόχαρτο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

  • Ο/Η vassilis λέει:

    “Αχ Κυριάκο μου, είναι φρικτοί αυτοί οι μπολσεβικοι”
    “Να λες πάλι καλά, Μιρέβα μου, που ήταν ο Τσίπρας που χρησιμοποιούσε την τουαλέτα μας και δεν ήταν ο Τσε, μετά από 6 μήνες αντάρτικο στο βουνό”
    “Έχεις δίκιο Κυριάκο μου, πάντα έχεις δίκιο…..”

Κάντε ένα σχόλιο: