Πίτσα έρχεται – Ναι αλλά τι γεύση θα έχει;

Φαντάζεσαι να έρθουν αυτοί τα πράγματα τι έχει να γίνει;
Ναι αλλά φαντάζεσαι τι θα γίνει αν μείνουν οι ίδιοι; Μία από τα ίδια, με άλλη γεύση.

-Ρε συ, φαντάσου να έρθει στα πράγματα η Δεξιά, τι έχει να γίνει;
Επταήμερη εργασία, το λένε ανοιχτά, βαφτίζουν αγκυλώσεις τα δικαιώματα, θα τα γκρεμίσουν όλα, ό,τι είχε μείνει όρθιο, φωτιά και τσεκούρι. Δωράκια, φοροαπαλλαγές, ασυδοσία, εκβιασμοί, καμία επιθεώρηση εργασίας. Ό,τι πιο δεξιό, αντιδραστικό, σιχαμένο, μαύρο, που ξεπλένει τους φασίστες και τις ιδέες τους. Παρακράτος, ρεβανσισμός, φωνάζουν με κεφαλαία πως έρχεται π…τσα, έχουν ονειρώξεις πως θα καθαρίσουν τα Εξάρχεια.
Φαντάζεσαι να έρθει με φόρα ο Μητσοτάκης τι έχει να γίνει; Πολύ καλόπαιδο ο Κυριάκος.

-Ναι αλλά για σκέψου να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και να έχει ανατροπή.
Φαντάζεσαι να ξαναβγεί, καβάλα στο άλογο, πράσινα άλογα και αλαζονεία ΠΑΣΟΚ, μετά από όσα έκανε; Τρίτο μνημόνιο, ασφαλιστικό, ξύλο στους γέρους συνταξιούχους, και μετά καρότο με τη… 13η σύνταξη; Κοροϊδία ως το τέλος, μπίζνες και δωράκια ως το τέλος, ΠΑΣΟΚ ως την τελευταία του σταγόνα. Υδρογονάνθρακες, Συμφωνία Πρεσπών, Νατοϊκή Αριστερά, η βρώμικη δουλειά. Όλοι οι ξένοι να τον στηρίζουν και ο πρέσβης να καμαρώνει για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, στο καλύτερο σημείο της ιστορίας τους.
Φαντάζεσαι μετά από όλα αυτά να ξαναβγεί αυτός, καβάλα στο άλογο; Θα μας λιανίσουν χωρίς σάλιο.

Μα δεν μπορεί να ψηφίζεις συνέχεια για να μην έρθουν αυτοί, και να έρχεται κάποιος άλλος, που θα ψηφίσεις μετά κάποιον άλλο για να τον τιμωρήσεις και μετά… Ψήφισες Μητσοτάκη, για να τιμωρήσεις τον Παπανδρέου, Παπανδρέου και Σημίτη για να τιμωρήσεις ξανά τη Δεξιά, Καραμανλή για να τιμωρήσεις το ΠΑΣΟΚ, ΓΑΠ για να τιμωρήσεις τον Καραμανλή, το Σαμαρά για να τιμωρήσεις το ΓΑΠ “λεφτά υπάρχουν” -αν και συγκυβέρνησαν- και τον Τσίπρα για να τιμωρήσεις τους Σαμαροβενιζέλους, για να επιστρέψεις τώρα σε ένα Μητσοτάκη; Και ούτε ένα συμπέρασμα στην πορεία;

Πίτσα έρχεται, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είτε με το μουχλιασμένο μπλε τυρί της δεξιάς, είτε με πράσινες πιπεριές ΠΑΣΟΚ και ροζ σαλάμι του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα δεν είναι τι γεύση πίτσα θα πάρουμε, αν θα τη φάμε με σάλιο ή χωρίς, αν φτύνουμε μετά τον εαυτό μας για την ψήφο μας, και να τη “διορθώσουμε” με μια χειρότερη. Το θέμα είναι πώς θα γυρίσει ο τροχός, να χορτάσει ο φτωχός, αντί να είναι συνέχεια από κάτω, έρμαιο στις ορέξεις των από πάνω και στο θέατρο σκιών που του παρουσιάζουν για δημοκρατικό άλλοθι, σαν μπαχαρικό να σκεπάζει τη γεύση της πίτσας που έρχεται.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: