Οι κονιορτοποιητές των οστών

Όταν οι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν διαμαρτυρόμενους Παλαιστινίους, σημαδεύουν, κατ’ εντολή του ισραηλινού κράτους, στα πόδια τους, ώστε, ναι μεν να τους καταστήσουν ανάπηρους, αλλά με τον τρόπο αυτό –μην το ξεχνάμε!–, να τους διατηρήσουν στη ζωή, ώστε να τους βλέπουν συνέχεια οι άλλοι Παλαιστίνιοι και τα παιδιά τους, και να τρομοκρατούνται. 

Οι «κονιορτοποιητές» των ανθρώπινων οστών, απ’ όσο ξέρω, χρησιμοποιούνται σε δύο, τουλάχιστον, περιπτώσεις:

1) στη λειτουργία των αποτεφρωτηρίων, ώστε να γίνονται σκόνη τα κόκαλα των νεκρών και

2) στους σύγχρονους πολέμους, όπως αυτοί που διακηρύσσονται και διεξάγονται σιωνιστικώ δικαιώματι από το ισραηλινό κράτος και το στρατό του ενάντια στους Παλαιστίνιους…

Θα πρόσθετα και μια τρίτη περίπτωση, αυτή των επαγγελματιών δολοφόνων που θέλουν «να κάνουν σκόνη» τα θύματά τους, αλλά αυτοί αφενός στερούνται συνήθως κατάλληλου κλιβάνου και αφετέρου δεν διαθέτουν ίχνος από την φιλάνθρωπο ευαισθησία του σιωνιστικού κράτους και του στρατού του, οι οποίοι, όταν πυροβολούν διαμαρτυρόμενους και αγωνιζόμενους Παλαιστινίους  επιθυμούν διακαώς να διατηρήσουν εν ζωή τα θύματά τους και γι’ αυτό τα πυροβολούν, ως επί το πλείστον (95%), στα πόδια, εκτός αν διαπράξουν το σφάλμα να τα σημαδέψουν στο κεφάλι, στο στήθος ή στην κοιλιά, με συνέπεια την, πάντοτε σύννομη, δολοφονία τους.

Φυσικά, θα νόμιζε κανείς ότι ειρωνεύομαι, αλλά δεν συμβαίνει έτσι ή εντελώς έτσι. Κι αυτό, γιατί, όταν οι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν διαμαρτυρόμενους Παλαιστινίους, σημαδεύουν, κατ’ εντολή του ισραηλινού κράτους, στα πόδια τους, ώστε, ναι μεν να τους καταστήσουν ανάπηρους, αλλά με τον τρόπο αυτό –μην το ξεχνάμε!–, να τους διατηρήσουν στη ζωή, ώστε να τους βλέπουν συνέχεια οι άλλοι Παλαιστίνιοι και τα παιδιά τους, και να τρομοκρατούνται. 

Ο Thierry Saucier ορθοπεδικός χειρουργός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που εργάζεται στη Λωρίδα της Γάζας είχε αναφέρει σχετικά σε μια συνέντευξη [1]:

«Σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 95% των περιπτώσεων, οι πυροβολισμοί επιφέρουν τραύματα στα κάτω άκρα των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των γονάτων τους. Επίσης, έχουμε δει κάποια τραύματα από πυροβολισμούς στην κοιλιά και τα άνω άκρα. Το πιο εντυπωσιακό πράγμα που έχουμε δει στους ασθενείς […] είναι οι τρύπες εξόδου των σφαιρών. Όταν μια σφαίρα διαπερνά το σώμα αφήνει πάντα μια τρύπα εξόδου ελαφρώς μεγαλύτερη από την τρύπα εισόδου. Αλλά στους ασθενείς που θεραπεύουμε στις κλινικές μετεγχειρητικής περίθαλψης, οι τρύπες εξόδου αποτελούν ένδειξη ασυνήθιστης καταστροφής των μαλακών ιστών και των οστών μέσα στην πληγή. Στους μισούς τραυματίες που έχουμε περιθάλψει, η σφαίρα έχει χτυπήσει το οστό, προκαλώντας πολλαπλά κατάγματα· τα οστά κυριολεκτικά κονιορτοποιούνται».

Φωτογραφία: Mohammed Gndeel

Μετά από αυτή την κονιορτοποίηση των οστών τους οι ανάπηροι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να αγωνίζονται, πάντα με τις σφεντόνες.

Φωτογραφία από το Anadolu Agency

Φωτογραφία από το Anadolu Agency

Φωτογραφία από το Reuters

Φωτογραφία από τους «Times of Israel»

Σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού, στέγασης και εγκαταστάσεων, το 2017, η κινητική αναπηρία αντιπροσώπευε το υψηλότερο ποσοστό αναπηριών, όπου 47.109 άτομα με κινητικές αναπηρίες αποτελούσαν το 51% του συνόλου των ατόμων με αναπηρία. Το 20% των ατόμων με αναπηρία είναι παιδιά κάτω των 18 ετών. Η κατεχόμενη παλαιστινιακή επικράτεια είναι ένα από τα μέρη με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων με αναπηρίες σε σύγκριση με το μέγεθος του πληθυσμού της.

Φωτογραφία από τον J. Kēhaulani Kauanui

Ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας έφτασε το 2019 τα 93.000 άτομα ή το 2,1% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με νέα έκθεση, που δημοσιεύθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 2019 από το Κεντρικό Στατιστικό Γραφείο για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρίες. Σημειωτέον ότι το 52% των ατόμων με αναπηρία βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας και το 48% στη Δυτική Όχθη.[2]                                                                                           

Κάποιοι της υπεύθυνης και δημοκρατικής αριστεράς έγραψαν κι έκαναν κεντρικό σύνθημά τους το «Η βία είναι φασιστική απ’ όπου κι αν προέρχεται». Αυτοί οι ανάπηροι Παλαιστίνιοι, όταν αντιπαρατέθηκαν στους ισραηλινούς στρατιώτες άσκησαν, φυσικά, βία με τις σφεντόνες και τις πέτρες εναντίον τους. Κατά τη λογική, λοιπόν, αυτών των αριστερών, οι Παλαιστίνιοι αγωνιστές άσκησαν «φασιστική» βία εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών, όπως, άλλωστε, το ίδιο έπραξαν το ισραηλινό κράτος και οι στρατιώτες του. Ο ίδιος, λοιπόν, χαρακτηρισμός αυτών των αριστερών δημοκρατών και για τους Ισραηλινούς και για τους Παλαιστίνιους, και για τους καταπιεστές και για τους καταπιεζόμενους. Κάτι τέτοια λένε, και βρίσκουν έδαφος συνεννόησης και ενίοτε κυβερνητικής συμπόρευσης οι παραπάνω αριστεροί με τους δεξιούς πολιτικούς και διανοουμένους.  Κι εγώ διαπράττω το θανάσιμο αμάρτημα της Οργής, επιθυμώντας διηνεκώς την πολιτική κονιορτοποίηση αμφοτέρων.  

 

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

[1] https://www.msf.mx/article/franja-de-gaza-los-huesos-estan-literalmente-pulverizados 

[2] Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το «Middle East Monitor» στις 4 Δεκέμβρη 2019

https://www.middleeastmonitor.com/20191204-report-93000-persons-with-disabilities-in-palestine/

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: