Οι «Έλληνες» σκότωναν κομμουνιστές

Μία επιβεβλημένη απάντηση στον κύριο Κυρανάκη…

Οι «κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες». Έτσι είπε ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και νυν υποψήφιος βουλευτής της, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ψαρεύοντας ψήφους στα θολά νερά του εθνικισμού και αναβιώνοντας τακτικές του πιο ακραίου εμφυλιοπολεμικού μίσους. Όσοι δεν τον γνωρίζετε, πρόκειται για έναν «λαμπρό» νέο 31 χρονών, που κυκλοφορεί με γερασμένο μυαλό και σκουριασμένες ιδέες. Πλασάρεται, μάλιστα, από τα αστικά ΜΜΕ σαν περιζήτητος γόης, αυτοδημιούργητος και δουλευταράς. Άλλωστε, είχε βρεθεί το 2017 στη λίστα των βραβείων του περιοδικού Forbes με τους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη. Ποια Ευρώπη; Στην Ευρώπη που εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό για να βγάλει λάδι τον πρώτο, στην Ευρώπη που πρόσφυγες θαλασσοπνίγονται μόνο και μόνο επειδή διεκδικούν ένα παράθυρο στην κανονικότητα, στην Ευρώπη που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Γι’ αυτή την Ευρώπη μιλάμε, που συναγελάζεται με τους ναζί της Ουκρανίας, που βγάζει στην επιφάνεια τα «δημοκρατικά» της χαρακτηριστικά για τη Βενεζουέλα και αδιαφορεί για τον περιορισμό των ελευθεριών και το όργιο τρομοκρατίας από τον Μακρόν στη Γαλλία κατά των Κίτρινων Γιλέκων. Γι’ αυτή την Ευρώπη, την αμερικανοθρεμένη και νατοϊκή μέχρι τα μπούνια, που έχει ως προμετωπίδα της το δόγμα «όσοι δουλεύουν σκληρά, θα προκόβουν». Το γνωστό μύθευμα του καπιταλισμού. Σκληρή δουλειά και όλα θα γίνουν. Ακόμα κι αν μερικά ανόητα παιδαρέλια – συνήθως με μούσια και μαλλιά – κλείνουν τις σχολές, όποτε τους καπνίσει. Όπως είχε πει και ο κύριος… τέλειος, ο κύριος… αυτοδημιούργητος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μετά τη βράβευσή του από το Forbes: «Ξεκίνησα από το μηδέν. Στα 19 μου σπούδαζα σε μια σχολή που κάθε 2 μήνες είχε κατάληψη». Φανταστείτε να μην είχε κατάληψη η σχολή κάθε 2 μήνες πόσο ψηλότερα θα είχε φτάσει σήμερα αυτός ο άνθρωπος, που ευτύχησε να γίνει πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ από το 2013 έως το 2017, του κόμματος στο οποίο ανήκει και ο σημερινός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, που στις 13 Μαρτίου του 2019 είχε δηλώσει για τον φασίστα δικτάτορα, Μπενίτο Μουσολίνι: «Δεν είμαι φασίστας, ποτέ δεν υπήρξα φασίστας και δεν υιοθετώ την πολιτική του θεώρηση, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς έχτισε δρόμους, γέφυρες, κτήρια και ανέκτησε μεγάλο μέρος της γης της χώρας μας».

Πρόκειται για τα ίδια επιχειρήματα που λένε και στη χώρα μας υπέρ της χούντας οι πολιτικοί καθοδηγητές του κυρίου Κυρανάκη, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης. Ο πρώτος είχε ισχυριστεί τον Οκτώβριο του 2011 πως «η οικονομία το 1974 ήταν κούκλα», ενώ για τον δεύτερο δεν χρειάζονται πολλά λόγια αφού υπήρξε ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ως πρόεδρος της Νεολαίας της ΕΠΕΝ, του κόμματος που ίδρυσε από τη φυλακή ο δικτάτορας Παπαδόπουλος.

Στο προκείμενο τώρα, σε αυτό που είπε ο κύριος Κυρανάκης, που ήξερε πως το είπε και γιατί το είπε. Δεν έκανε λάθος, δεν έκανε lapsus linguae, ήταν μία καλά μελετημένη κίνηση, αφενός για να προκαλέσει αφετέρου για να δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομά του. Και για εμάς μία καλή ευκαιρία για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν με όχημα τα ιστορικά γεγονότα. Για να δούμε ποιος σκότωνε ποιον, ποιος πάλευε για την ανεξαρτησία και ποιος πολεμούσε για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη… Ψιλά γράμματα αυτές οι έννοιες για τον κύριο Κυρανάκη, αλλά θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για ν’ αποκτήσει  έστω μία πρώτη στοιχειώδη επαφή μαζί τους.

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από τη Γαλλική επανάσταση ή την Οκτωβριανή ή ακόμα και την επανάσταση του Σπάρτακου για να του εξηγήσουμε τι σημαίνει ταξική πάλη, τι σημαίνει εξέλιξη μίας κοινωνίας, τι σημαίνει πρόοδος και πρωτοπορία, αλλά θα πιάναμε το νήμα από πολύ μακριά και ίσως μπερδευόταν και βραχυκύκλωνε. Κι αυτό δεν το θέλουμε. Αρκετά έχει μπερδευτεί ολόκληρη η ΝΔ, που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να της έχει πάρει τη δουλειά.

Γεγονός Νο1: Το 1918 ιδρύθηκε στη χώρα μας το ΣΕΚΕ, που μετονομάστηκε σε ΚΚΕ το 1924. Ήταν το κόμμα της εργατικής τάξης που εμπνευσμένο από την Οκτωβριανή επανάσταση προσπαθούσε σε πρώτη φάση να διεκδικήσει για τους εργαζόμενους καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθούς. Ξέρετε τι έκανε τότε ο Βενιζέλος, ο Έλληνας; Θέσπισε το ιδιώνυμο το 1929 (που ήταν σε ισχύ μέχρι το 1974) για να ποινικοποιήσει τη διάδοση των κομμουνιστικών ιδεών και να καταστείλει τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις. Αυτά έκανε… Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής αποτέλεσε λίγα χρόνια μετά η παράδοση 600 περίπου κρατούμενων κομμουνιστών της Ακροναυπλίας στα στρατεύματα κατοχής από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, τη Μεταξική δικτατορία. Αυτοί οι 600 είχαν ζητήσει να σταλούν στο μέτωπο για να πολεμήσουν, αλλά οι Κυρανάκηδες της εποχής, οι Έλληνες, τους παρέδωσαν στους ναζί που τους εκτέλεσαν κιόλας στη συνέχεια ως αντίποινα για τη δράση του ΕΛΑΣ.

Ακούτε κύριε Κυρανάκη; Ο Μεταξάς, ο Μανιαδάκης και οι άλλοι Έλληνες της εποχής, παρέδωσαν τους κομμουνιστές στους Γερμανούς. Έλληνες και ο Μεταξάς και ο Μανιαδάκης, Έλληνες και αυτοί που ήταν στη φυλακή. Αλλά ξέχασα… Αυτοί που ήταν στη φυλακή ήταν κομμουνιστές!

Γεγονός Νο2: Στην κατοχή, οι κομμουνιστές, οι Έλληνες, οργάνωσαν την αντίσταση του λαού μέσα από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ. Την ίδια περίοδο, κάποιοι άλλοι, Έλληνες κι αυτοί, συνεργάστηκαν με τους ναζί και έγιναν δωσίλογοι και γερμανοτσολιάδες. Σύμφωνα με τον καθηγητή πανεπιστημίου του Yale, Στάθη Καλύβα, ομοϊδεάτη του κύριου Κυρανάκη, αυτό το έκαναν, λέει, επειδή φοβόντουσαν τους κομμουνιστές και το ΕΑΜ. Οι Έλληνες φοβόντουσαν τους Έλληνες και όχι τους γερμανούς ναζί και την μπότα του φασισμού που είχε πατήσει για τα καλά στη χώρα μας. Ξέχασα, όμως… Σύμφωνα με τον κύριο Κυρανάκη, αυτοί του ΕΑΜ και του ΕΛ.ΑΣ δεν ήταν Έλληνες. Ήταν κομμουνιστές!

Γεγονός Νο3: Στις 12 Οκτωβρίου του 1944, ύστερα από 1264 μέρες κατοχής, στην Ελλάδα μύρισε ξανά αέρας ελευθερίας. Όλοι πίστεψαν τότε πως αφεντικό στη χώρα μας θα γινόταν για πρώτη φορά ο λαός της, ο λαός αυτός που είχε κτίσει έναν αλλιώτικο κόσμο πάνω στο βουνό και είχε μάθει να ζει αρμονικά, να είναι αφέντης στον τόπο του. Έλα, όμως, που οι Άγγλοι και ο διεθνής ιμπεριαλισμός είχαν άλλα σχέδια. Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας όρισε αρχιστράτηγο τον βρετανό στρατηγό, Ρόναλντ Σκόμπι, που την 1η Δεκέμβρη του 1944 εξέδωσε διαταγή για αφοπλισμό του ΕΛΑΣ ως τις 10 Δεκέμβρη! Το ΕΑΜ με τη σειρά του προκήρυξε γενική απεργία και οργάνωση συλλαλητηρίου για τις 3 Δεκεμβρίου. Όλοι γνωρίζουμε καλά τι ακολούθησε. Το συλλαλητήριο του ΕΑΜ βάφτηκε με αίμα και η πλατεία Συντάγματος γέμισε με πτώματα Ελλήνων κομμουνιστών. Άρα, δεν πιάνονται για πτώματα. Σωστά, κύριε Κυρανάκη;

Μετά από δύο μέρες, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ έστειλε ένα τηλεγράφημα στον στρατηγό Σκόμπι που έγραφε τα εξής: «Μη διστάσετε να πυροβολήσετε εναντίον παντός ενόπλου… Μη διστάσετε να ενεργήσετε ως να ευρίσκεσθε εις μόλις καταληφθείσαν πόλιν όπου έχει εκραγεί επαναστατικόν κίνημα».

«Μη διστάσετε να πυροβολήσετε»… Ακούτε, κύριε Κυρανάκη; Να μη διστάσουν να πυροβολήσουν οι Έλληνες τους Έλληνες. Μόνο που οι δεύτεροι Έλληνες τύχαινε να είναι και κομμουνιστές, άρα όχι και τόσο Έλληνες. Σωστά;

Γεγονός Νο4: Στον εμφύλιο, οι κομμουνιστές, οι Έλληνες, πήραν τα όπλα και ξαναβγήκαν στο βουνό για να παλέψουν για το δίκιο και τη λευτεριά τους κόντρα σε όλους και σε όλα. Κόντρα στις βόμβες ναπάλμ που δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά στον Γράμμο, κόντρα στο κράτος των ταγματασφαλιτών που αντί να δικαστούν και να τιμωρηθούν για τα εγκλήματα πολέμου, βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας.

Ο εμφύλιος κράτησε τρία χρόνια και ύστερα οι νικητές, οι Έλληνες, ξεκίνησαν ένα όργιο τρομοκρατίας που δεν είχε προηγούμενο στα ελληνικά χρονικά απέναντι στους ηττημένους, που ήταν κομμουνιστές, άρα λιγότερο Έλληνες σύμφωνα με τον κύριο Κυρανάκη. Εξορίες, φυλακίσεις και δολοφονίες… Ποιοι τα έκαναν όλα αυτά; Έλληνες τα έκαναν, Έλληνες που σκότωναν Έλληνες. Αλλά ξέχασα, οι κομμουνιστές δεν θεωρούνται Έλληνες. Σωστά;

Από τη μεριά μας, λοιπόν, ευχόμαστε στον κύριο Κυρανάκη καλή επιτυχία στις εκλογές, αφού χρειαζόμαστε ηγέτες σαν κι αυτόν. Το είπε, άλλωστε, κι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο «διαβολικά καλός», Ντόναλντ Τραμπ, στη διακήρυξη με αφορμή την 25η Μαρτίου: «αυτό το καλοκαίρι θα ξεκινήσουμε το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Μελλοντικών Ηγετών (FLEX) με την Ελλάδα, για να αναπτύξουμε την επόμενη γενιά ηγετών που θα διατηρήσουν και θα ενισχύσουν την ισχυρή εταιρική μας σχέση».

Ισχυρή εταιρική σχέση… Αυτό κρατήστε και ετοιμαστείτε για μπόλικους φασιστο-Κυρανάκηδες στο μέλλον. Εκτός κι αν αποφασίσουμε να πούμε εμείς την τελευταία λέξη. Πού; Μα στην… εταιρική σχέση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: