Νέα Τυμβωρυχία

To ξαναγράψιμο της ιστορίας  είναι γνωστή τακτική των κυβερνώντων και είναι λογικό. Η παράταξή τους δεν έχει δώσει νεκρούς της στο κίνημα. Δεν έχει Λαμπράκη-Μπελογιάννη αλλά τρίκυκλα. Δεν έχει Πέτρουλα-Κουμή-Κανελλοπούλου αλλά ΜΑΤ. Δεν έχει Τεμπονέρα αλλά Rangers Οννεδίτες δολοφόνους σαν τον Καλαμπόκα.

Το περασμένο Σάββατο 9 Μάη, την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης ενάντια στο τέρας του ναζισμού, η κυβέρνηση αποφάσισε, αφού είχε βγάλει ξανά στην επιφάνεια το θέμα Μαρφίν τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το φριχτό έγκλημα, να ”τιμήσει” τους νεκρούς  της τράπεζας με μια πλάκα με σχόλιο ”Ποτέ ξανά να μην πέσει η χώρα θύμα του τυφλού μίσους και της βίας που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ιδεολογικά από όπου και αν προέρχεται”. Μάλιστα… Οι νεκροί συνεπώς ήταν θύματα του “τυφλού μίσους” και του ”διχασμού” της χώρας…

Προφανώς το τυφλό μίσος και ο διχασμός οδήγησε πάνω από 100.000 ανθρώπους εκείνη τη μέρα στους δρόμους της Αθήνας με το άκουσμα των πρώτων μνημονιακών μέτρων του ΓΑΠ στο Καστελόριζο λίγες ημέρες νωρίτερα (23/4).

Το τυφλό μίσος και ο διχασμός έκανε τον τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά να σηκώσει την παντιέρα του αντι-μνημονιακού αγώνα με σημαία του το Ζάππειο;
Το τυφλό μίσος και ο διχασμός έκανε τον Αντώνη Σαμαρά να διαγράφει όποιον ψήφιζε τα μνημονιακά μέτρα, όπως τη Μπακογιάννη η οποία τον κατηγορούσε ότι σέρνεται πίσω από το ΠΑΜΕ (!);
Το τυφλό μίσος και ο διχασμός έκανε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΝΔ να στηρίζουν τις απεργιακές αποφάσεις;
Το τυφλό μίσος και ο διχασμός αύξησε την εργοδοτική τρομοκρατία στους εργαζομένους της τράπεζας για να μην απεργήσουν εκείνη τη μέρα;
Το τυφλό μίσος και ο διχασμός έκανε το κτήριο της Μαρφίν μια παγίδα θανάτου, με ελάχιστα μέτρα ασφάλειας;
Το τυφλό μίσος και ο διχασμός έκανε το δικαστήριο να καταδικάσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και τη διευθύντρια του καταστήματος Άννα Βακαλοπούλου με ποινές φυλάκισης; (Ναι αλλά για την Μαρφίν ΛΕΜΕ)

Θα ήταν για γέλια όλα όσα αναφέραμε αν δεν υπήρχαν οι εξοργιστικές αποκαλύψεις του Νίκου Μπογιόπουλου. Η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ το πρωί του Σαββάτου μας χάριζε ”συγκινητικές” εικόνες με τους συγγενείς των θυμάτων, τον προηγούμενο καιρό  κατέθετε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση αναίρεσης (!) του Δημοσίου κατά των αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων που δικαιώνουν τους συγγενείς των θυμάτων! Βέβαια αφού πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη, απέσυρε την αίτηση και έχυσε τα κροκοδείλια δάκρυα της… Πολιτικοί τυμβωρύχοι!

Η προσπάθεια να οικειοποιηθεί τους νεκρούς της Μαρφίν το κόμμα της ΝΔ κρατάει χρόνια και δεν είναι καθόλου τυχαία. To ξαναγράψιμο της ιστορίας  είναι γνωστή τακτική των κυβερνώντων και είναι λογικό. Η παράταξή τους δεν έχει δώσει νεκρούς της στο κίνημα. Δεν έχει τους 200 της Καισαριανής  αλλά στην καλύτερη τον φιλοχρήματο ΕΔΕΣ και στη χειρότερη τους ταγματασφαλίτες. Δεν έχει Λαμπράκη-Μπελογιάννη αλλά τρίκυκλα. Δεν έχει Πέτρουλα-Κουμή-Κανελλοπούλου αλλά ΜΑΤ. Δεν έχει Τεμπονέρα αλλά ranger Οννεδίτες δολοφόνους σαν τον Καλαμπόκα.

Μια ιστορία βαριά στην υπόθαλψη και ενίσχυση κατασταλτικών παρακρατικών δολοφονικών μηχανισμών, τέτοιων όπως των κουκουλοφόρων που ξεπηδούσαν με κουκούλες  και βαρύ εκρηκτικό υλικό μέσα από τις κλούβες των ΜΑΤ στη Σταδίου όπου λίγα λεπτά αργότερα θα δολοφονούσαν τους εργαζομένους της Μαρφίν.

Giorgos Miamis

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: