ΝΔ: Μια σοβαρή Χρυσή Αυγή

Διαβάζοντας αποσπάσματα από  την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ, η αλήθεια είναι ότι με άφησε με την απορία αν τελικά η Χρυσή Αυγή είναι μια «σοβαρή Νέα Δημοκρατία» ή η Νέα Δημοκρατία  είναι μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή»;

Διαβάζοντας αποσπάσματα από  την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ, η αλήθεια είναι ότι με άφησε με την απορία αν τελικά η Χρυσή Αυγή είναι μια «σοβαρή Νέα Δημοκρατία» ή η Νέα Δημοκρατία  είναι μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή»;  Ήτανε μια ομιλία που αν δεν είχες ημερολόγιο θα νόμιζες ότι προέρχονταν από τα βάθη του ΄40 και τα μετεμφυλιακά χρόνια. Ένα αντικομμουνιστικό  κρεσέντο από τον πρώην(;) αρχηγό της Ν.Δ. όπου μίλησε για «συντριβή των αντιπάλων τους  ιδεολογικά» και όχι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός ο αντίπαλος αλλά η κομμουνιστική αριστερά, παρά το δώρο που του κάνει χαρακτηρίζοντας τον «αριστερά», «μπολσεβίκους» και άλλα τέτοια αστεία σε μια ακροδεξιά προσπάθεια διαφοροποίησής του με μπόλικη πατριδοκαπηλία από την κοινή οικονομική πολιτική της τωρινής κυβέρνησης των Συριζανελ.

Αναφέρθηκε στον Κατσίφα ως «έναν ήρωα που έπεσε για τη σημαία της πατρίδας». Η Δεξιά φαίνεται ότι έχει ανάγκη από ήρωες στην ιστορίας της και δεν φοβάται να τοποθετεί εκεί ψεκασμένους τρελούς έμπορους ναρκωτικών που βγαίνουν και πυροβολούν στο ψαχνό μ’ ένα καλάζνικοφ. Αναφέρθηκε στα πανεπιστήμια, ότι έγιναν «άσυλα εμπόρων ναρκωτικών», ξεχνώντας τον κουμπάρο της Ντόρας και βασικό υποστηρικτή της παράταξής τους.  «Ένιωσε υπερήφανος για τις ιδέες του κόμματος του, που ολοένα κερδίζουν και στον υπόλοιπο κόσμο», προφανώς εννοεί τον Όρμπαν στην Ουγγαρία που καταργεί το 8ωρο και βάζει όριο υπερωριών μέχρι το θάνατο των εργαζόμενων, τον Τράμπ στην Αμερική, τη Λεπέν κλπ.

Δεν θα μπορούσε να λείψει και το γνωστό θέμα της Μακεδονίας, ξεπλένοντας τους «μακεδονομάχους» ως «αγανακτισμένους πατριώτες», μη βλέποντας όλα όσα γίνονται στο όνομα της «Μακεδονίας» με την ανοχή ή και τη στήριξη της παράταξήτου, όπως δολοφονίες ανθρώπων (ο Αλβανός εργάτης  γης -Πετρίτ- στην Κέρκυρα), οι επιθέσεις και εμπρησμοί σε καταλήψεις αλλά και τα ναζιστικά σύμβολα είτε βγαίνουν σε πανό μακεδονομάχων είτε βεβηλώνουν ιστορικά μνημεία όπως αυτό του ολοκαυτώματος των Εβραίων  στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος έκανε λόγο για τις απορίες της ΕΡΤ σχετικά με το νικητή του εμφυλίου και «τι θα γινόταν αν κέρδιζε το ΕΑΜ». Δεν μπορούμε να απαντήσουμε με σιγουριά για την πορεία της χώρας με το ΕΑΜ, το ΚΚΕ και το λαό στην εξουσία (καλά μπορούμε), το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι η Μακεδονία που έκανε πολιτική καριέρα στο όνομά της δεν θα ήταν χωρίς τον ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ ούτε ελληνική, ούτε σκοπιανή, αλλά Βουλγαρική και μόνο, καθώς οι ιδεολογικοί του πρόγονοι, οι χίτες και οι ταγματασφαλίτες ήθελαν να δώσουν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους συμμάχους των ναζί .

ΥΓ. Δεν ξέρουμε αν όντως το αγαπημένο φαγητό του Άρη ήταν το χαβιάρι αλλά του Ζέρβα ο αγαπημένος ήχος ήταν της λίρας. Τόσο βαριές είναι οι ιδέες τους…

Giorgos Miamis

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: