Καλό μήνα είπαμε;

Καλό είναι να διατηρούμε το χιούμορ μας, αλλά σώνει λίγο με τα “χαχαχα…. Με την χλεύη και με το να  διακωμωδούμε τις καταστάσεις, δεν ιδρώνουν αυτάκια.

Αντί ευχολογίου για τον καλό μήνα.

Στην ΕΡΤ βλέπουν “μεγάλη πρεμιέρα” στον τουρισμό. Κανονικότητα και ομαλοποίηση βλέπουν… Στον πραγματικό κόσμο, υποτίθεται ότι έχει έρθει πακέτο στήριξης της τάξης των 24 δις για την στήριξη στο πλήγμα που έχει υποστεί ο τουρισμός. Στήριξη βέβαια δεν βλέπουμε πουθενά, παρά μόνο “μεγάλους περιπάτους”, την αποθέωση και την απογείωση του κιτς, με προκλητικά παραστατικά για το κόστος αυτού του “έργου”. Μάλλον, είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων. Ζαρντινιέρες με κόστος χρυσού. Έλα τώρα που θα ‘χαν προτεραιότητα την αποκατάσταση των εργαζομένων της “βαριάς βιομηχανίας”. Στην Πλάκα και το Μοναστηράκι οι καταστηματάρχες για πρώτη φορά στα χρονικά, κλείνουν νωρίτερα λόγω αναδουλειάς. Με τις αναστολές των συμβάσεων και τις επαναπροσλήψεις (βάσει των πληροτήτων των ξενοδοχειακών μονάδων) γίνεται ένας κακός χαμός. Με την αναστολή και το επίδομα ειδικού σκοπού ομοίως, δεν έχει αποσαφηνιστεί τίποτα. Οι απολύσεις που υποτίθεται απαγορεύονται, δίνουν και παίρνουν. Για όσους δεν υπαγόμαστε στο καθεστώς της αναστολής σύμβασης, σκίστηκαν με μια παράταση της επιδότησης του ΟΑΕΔ για μια διμηνία.

Ουάου!!! Καμία επίσημη ΚΥΑ, για το τι θα γίνει με τα ένσημά μας, που ακόμα έχουν ως προϋπόθεση την συλλογή των 50 (από 100), προκειμένου να εξασφαλιστεί επίδομα και για όλους όσοι δεν πρόκειται να δουλέψουν. Και θα είναι/είμαστε πάαααρα πολύ αυτοί. Για πράγματα αυτονόητα που έπρεπε να δίδονταν χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τα οποία διεκδικούμε και φωνάζουμε γι’ αυτά. Με μηδενική προσφορά εργασίας και δυσανάλογα τεράστια ζήτηση, δεν έχει γίνει καμία ρύθμιση, για τα ενοίκια και τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ των χιλιάδων ανέργων. Ιδιοκτήτες, πετάνε έξω από τα σπίτια κόσμο που εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Είμαστε ήδη στις 225 χιλιάδες θέσεις εργασίας μείον. Και είμαστε μόλις στην αρχή μιας “μαύρης” σεζόν.

Καλό είναι να διατηρούμε το χιούμορ μας, αλλά σώνει λίγο με τα “χαχαχα…. Κοίτα, το έκτρωμα που φτιάξανε στο κέντρο”. Και δώστου μονταρισμένες φωτογραφίες, με τα μεταλλικά παγκάκια. Την πολιτική τους την ξέρουμε, όσο και το ποιους εξυπηρετεί. Με την χλεύη και με το να  διακωμωδούμε τις καταστάσεις, δεν ιδρώνουν αυτάκια.

Btw…. Σήμερα το απόγευμα το ΚΚΕ καλεί σε συλλαλητήριο, στις 8 στο Σύνταγμα. Για το απαράδεκτο νομοσχέδιο που θέλουν να περάσουν κατά των διαδηλώσεων και την πλήρη κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Πέραν της πλάκας, μπορούμε να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί;

Ελένη Παπαγεωργίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: