Οι 43 εκτελεσμένοι αγωνιστές από τους Ναζί στην Κατερίνη και οι τυμβωρύχοι της ιστορίας που βγήκαν από τις τρύπες τους

Αυτοί οι τυμβωρύχοι της ιστορίας που αποτέλεσαν και την πρώτη γενιά της «χρυσής αυγής» στο νομό μας, τώρα με την σκέπη άλλου πολιτικού οργανισμού αλλά με τα ίδια πιστεύω, είναι που διαδίδουν ότι το σήκωμα και το τέντωμα του δεξιού χεριού με ανοιχτή την παλάμη δεν είναι ναζιστικός χαιρετισμός, αλλά αρχαιοελληνικός χαιρετισμός στον ήλιο.

Για άλλη μια φορά η εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Κατερίνης για να τιμήσει τους 43 εκτελεσμένους Έλληνες πατριώτες από τους Γερμανούς ναζί (και όχι γενικά από τους Γερμανούς) έδωσε βήμα σε εκείνους που θέλουν να αποσβήσουν το αντιφασιστικό περιεχόμενο της οργανωμένης αντίστασης του λαού μας ενάντια στους ναζί και φασίστες κατακτητές.

Ο λαός σε αυτή τη χώρα έκανε οργανωμένη αντίσταση, Εθνική αντίσταση, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, όταν άλλοι λούφαζαν και δραπέτευαν στην Αίγυπτο και άλλοι γερμανοντυμένοι έγιναν συνεργάτες των ναζί κατακτητών. Ραχοκοκαλιά της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης ήταν το ΚΚΕ που έδωσε στον αγώνα χιλιάδες μέλη και στελέχη του.

Αυτή την αντίσταση που οργάνωσε 1.500.000 λαού και έσωσε την αξιοπρέπεια και ιστορία του, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους την στηλιτεύουν και την αναθεματίζουν, υποσκάπτοντας τους στόχους της, που ήταν κυρίως η απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί και φασίστες κατακτητές.

Αυτοί οι τυμβωρύχοι της ιστορίας που αποτέλεσαν και την πρώτη γενιά της «χρυσής αυγής» στο νομό μας, τώρα με την σκέπη άλλου πολιτικού οργανισμού αλλά με τα ίδια πιστεύω, είναι που διαδίδουν ότι το σήκωμα και το τέντωμα του δεξιού χεριού με ανοιχτή την παλάμη δεν είναι ναζιστικός χαιρετισμός, αλλά αρχαιοελληνικός χαιρετισμός στον ήλιο. Ο αγκυλωτός σταυρός δεν είναι σύμβολο του ναζισμού άλλα αρχαιοελληνικό σύμβολο και ότι ο Χίτλερ ακόμα δεν κρίθηκε από την ιστορία κατά τον παλιό τους καθοδηγητή Κασιδιάρη.

Πρόκειται για καθαρή ιεροσυλία όταν αυτοί που εκθειάζουν μέσα από τις απόψεις τους (που προσπαθούν πάντα πονηρά να στρογγυλέψουν), τους θύτες εκείνης της εποχής και να λένε κιόλας, ότι αν δεν κάναμε αντίσταση δε θα μας πείραζαν και καθόλου οι ναζί, να έρχονται σήμερα ποντάροντας στη λήθη και στη διαστρέβλωση της ιστορίας να αποδώσουν φόρο τιμής στα θύματα που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς ναζί.

Έχουν ευθύνη όσοι χαριεντίζονται μαζί τους αθωώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη φασιστική ιδεολογία. Αυτή η τακτική και συμπεριφορά κάνει το φασισμό διεισδυτικό μέσα από τα πολλά προσωπεία που φοράει. Αλλοιώνει το πραγματικό περιεχόμενο του πατριωτισμού που δεν έχει σχέση με το ρατσισμό, τις μισαλλόδοξες φωνές, τις φωνές ξενοφοβίας και τις εθνικιστικές εξάρσεις.

Προφανώς στην συγκεκριμένη πολιτική, χρονική, συγκυρία, το σύστημα αλλά και φορείς του, παίζουν με το λαϊκίστικο – δημαγωγικό, πατριδοκάπηλο λόγο. Γιατί αυτές οι δυνάμεις σε περιόδους αστάθειας του αστικού πολιτικού συστήματος και στα πλαίσια διάταξής τους στην αστική σκακιέρα, δρουν σα δούρειος ίππος μες στο λαό, για να αναχαιτίσουν κάθε τάση ριζοσπαστικοποίησης της λαϊκής και νεανικής συνείδησης, μέσα από τον απροκάλυπτο αντικομουνισμό, την διαστρέβλωση της ιστορίας και την συκοφαντία. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί βρίσκονται στα συστημικά ψηφοδέλτια για τις δημοτικές εκλογές.

Καμιά ανοχή στον φασισμό, τον εθνικισμό, την πατριδοκαπηλία.

Ο φασισμός, το τελευταίο προκεχωρημένο φυλάκιο του καπιταλισμού που σαπίζει, αποτελεί μορφή διαχείρισης του συστήματος. Διευκολύνει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα πλαίσια των οξυμένων ανταγωνισμών και αντιθέσεων για το ποιος θα κυριαρχήσει σε οικονομικό, γεωστρατηγικό και κατά επέκταση πολιτικό επίπεδο, βουτώντας τους λαούς στο αίμα.

Αυτό είναι το σύγχρονο καθήκον του πατριωτισμού σήμερα, να αντισταθούμε στους μακελάρηδες ιμπεριαλιστές που ανάβουν το φυτίλι του πολέμου και σε όλους αυτούς που πλειοδοτούν σε αυτή την πολιτική για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων των χωρών τους.

Ο αγώνας αυτός είναι κοινός για τους τους λαούς και βάζει τις βάσεις για την πραγματική ανάπτυξη και ευημερία των λαών χωρίς προστάτες ιμπεριαλιστές, χωρίς αυτούς που σφετερίζονται το μόχθο και τον ιδρώτα των λαών, χωρίς τα ληστρικά μονοπώλια και τους καπιταλιστές.

Σαββίδης Παναγιώτης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: