Η καραντίνα είναι ταξική – Λεφτόδεντρα για τους Βασιλάκηδες, «πεταμένα λεφτά» για εκπαίδευση, τεστ και ΜΕΘ

Την ώρα, όμως, που το υποχρεωτικό cocooning δεν οδηγεί στην απεξάρτησή μας από τα χρήματα, το ιδιωτικό μονοπώλιο που έβαλε στο χέρι την περιουσία του εθνικού αερομεταφορέα τροφοδοτείται με 120 εκατομμύρια ευρώ.
Διάλυση της Ολυμπιακής και τάισμα του ιδιωτικού μονοπωλίου του κολλητού ολιγάρχη: σε μια πρόταση, όλη η αντίληψη Μητσοτάκη. Το ίδιο νήμα. Το ίδιο πλιάτσικο. Η ίδια πολιτική οικογένεια.

Νοοτροπία πλιάτσικου και ιστορική ρεβάνς για την ήττα του 1993.

Η πολιτική είναι ζήτημα προτεραιοτήτων.

Για το διαρκές έγκλημα με τον κωδικό «Aegean» τα χρήματα περισσεύουν. Αυτό αποδείχτηκε σε όλες τις φάσεις του. Διάλυση του καμαριού της χώρας, της Ολυμπιακής Αεροπορίας των 5 ηπείρων. Χάρισμα των υπαρχόντων της στην Aegean του κολλητού ολιγάρχη. Κρατικό τάισμα της Aegean από εκείνους που κάποτε… ριγούσαν με τις κρατικές ενισχύσεις (και «κάρφωναν» την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά όργανα), χωρίς ούτε καν να πάρει ως αντάλλαγμα μετοχές το Δημόσιο.

Διάλυση της Ολυμπιακής και τάισμα του ιδιωτικού μονοπωλίου του κολλητού ολιγάρχη: σε μια πρόταση, όλη η αντίληψη Μητσοτάκη.

Η ίδια νοοτροπία πλιάτσικου της περιόδου 1990-93. Ας θυμίσουμε στους νεότερους: η ΑΓΕΤ-Ηρακλής, δώρο στην Καστελστρούτσι. Τα  λεωφορεία, δώρο στους «νοικοκυραίους». Ο ΟΤΕ, δώρο στους Γερμανούς.

Το ίδιο νήμα. Το ίδιο πλιάτσικο. Η ίδια πολιτική οικογένεια.

Η ιστορική μνήμη δεν σβήνει. Φροντίζει, άλλωστε, ο ίδιος ο γιος, που επιδιώκει να πάρει την θατσερική ρεβάνς για την ήττα του πατέρα, να μας την τονώνει.

Λεφτόδεντρα, λοιπόν, όπως ακριβώς και τότε, υπάρχουν για τους Βασιλάκηδες. Αλλά για εκπαίδευση, τεστ και ΜΕΘ, είναι «πεταμένα λεφτά».

Η τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 3 και 4 υπολογιστές σε ταυτόχρονη λειτουργία επί καθημερινής βάσεως. Στα πολιτικά γραφεία όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για την τηλεκπαίδευση- τηλεργασία- τηλεανεργία, λειτουργούν λιγότεροι υπολογιστές. Μας τιμά ιδιαιτέρως ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως το σπίτι μας μπορεί να λειτουργήσει πιο οργανωμένα από πολιτικό γραφείο. Την ευχαριστούμε, αλλά ας της υπενθυμίσουμε ότι εξαρτώμεθα από τα χρήματα.

Η μέση οικογένεια, για να κάνει covid-test, χρειάζεται να πληρώσει όσα χρήματα δίνει μηνιαίως στο σουπερμάρκετ. Η δε εξάρτησή της από τα τρόφιμα είναι έντονη. Και γνωρίζει ότι, αν αρρωστήσει κάποιο μέλος της, είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί να πληρώσει από την τσέπη της για την περίθαλψη.

Την ώρα, όμως, που το υποχρεωτικό cocooning δεν οδηγεί στην απεξάρτησή μας από τα χρήματα, το ιδιωτικό μονοπώλιο που έβαλε στο χέρι την περιουσία του εθνικού αερομεταφορέα τροφοδοτείται με 120 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τον ορισμό της κοινωνικής πρόκλησης. Και για απτή απόδειξη της κοινωνικής μεροληψίας του lockdown του Μητσοτάκη.

Η καραντίνα είναι ταξική.

Νίκος Φωτόπουλος, ο γιος του Σωτήρη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: