Η αγιοποίηση Τσιόδρα βλάπτει σοβαρά την Υγεία

Όποιος φιλοδοξεί να μην καταστεί ούτε Καρτερός αλλά ούτε και… “αντιΣΥΡΙΖΑίος” δοξολογητής και υμνητής του Τσιόδρα, οφείλει να μπει κατευθείαν στην ουσία. Ο Σ. Τσιόδρας βρίσκεται εκεί όπου βρίσκεται για να ιατρικοποιεί καθημερινά τις πολιτικές Μητσοτάκη, για να παράσχει καθημερινή επιστημονική βαφή/θωριά στο Σύστημα Μητσοτάκη.

Εσχάτως έχει παρατηρηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το φαινόμενο μερίδα μιας αριστεράς, μιας πολύ περίεργης αριστεράς, εν ονόματι ενός ακόμη πιο περίεργου αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνα, να επικροτεί συγκεκαλυμμένα τις πολιτικές Μητσοτάκη για την Υγεία και σχεδόν ανοιχτά (για να μην πούμε θερμά/θερμότατα) τις πολιτικές Τσιόδρα – Χαρδαλιά. Ιδίως το μειλίχιο ύφος Τσιόδρα και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα της πανδημίας.

Το φαινόμενο μπορεί τώρα να αγγίζει τα όρια μιας σχεδόν κωμικής γραφικότητας (η οποία πάντοτε λίγο-πολύ ίσχυε στα μέσα), ωστόσο αν συνεχιστεί, ίσως διαχυθεί σε πλατύτερα ακροατήρια η αντίληψη ότι “όλα πάνε καλά, όλα πάνε ανθηρά, όλα πάνε δεξιά”, με πολύ δυσάρεστες συνέπειες για την έκβαση της πανδημίας, ως εκ τούτου χρήζει μιας κάποιας ανάλυσης.

Πάμε λοιπόν.

Ο αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνας (ο αγώνας ενάντια στην ψευτοσοσιαλδημοκρατία κάθε έκφρασης και έκφανσης, ενάντια σε μια φιλελεύθερη και ψευδοδικαιωματική μερίδα της δεξιάς που αποπειράται να υποδυθεί την αριστερά, όχι πάντοτε με ιδιαίτερη επιτυχία) έχει νόημα, συγκεκριμένο νόημα, όταν εκπορεύεται από τα αριστερότερα: όταν πλήττονται τα συστατικά στοιχεία των δεξιών πολιτικών τις οποίες ακολουθεί ευλαβικά η σοσιαλδημοκρατία υποτίθεται διαφωνώντας.

Όταν ο αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνας πηγάζει και απορρέει από τα δεξιά, όταν δηλαδή ουδόλως πλήττονται τα συστατικά στοιχεία της δεξιάς πολιτικής, αλλά ο (όποιος) αγώνας περιορίζεται σε επίπεδο αθιβολής και αντιλογίας έναντι προσώπων (και εν προκειμένω ο λόγος για το πρόσωπο του Σ. Τσιόδρα), κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί… αγώνας (μόνον ως ταύτιση -σχετική ή απόλυτη- με την κυβερνητική πολιτική μπορεί να θεωρηθεί), αλλά δεν είναι ούτε καν… αντιΣΥΡΙΖΑ, μιας και αρκετά εκ των σημαινόντων στελεχών της Κουμουνδούρου (Ξανθός κ.ά.) έχουν ήδη συνομολογήσει ότι σε περίπτωση που αυτήν τη στιγμή βρίσκονταν σε κυβερνητικούς θώκους, πιθανότατα θα χρησιμοποιούσαν για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου Κορωνοϊού το ίδιο ακριβώς αμφιλεγόμενο και διαφιλονικούμενο πρόσωπο: τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνας που προέρχεται και εκπορεύεται από τα δεξιότερα ούτε συνιστά ούτε αποτελεί κάποιο είδος, κάποια μορφή, κάποια ποιότητα αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνα. Είναι εξ ορισμού κάλπης. Είναι αντίφαση εν τοις όροις. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας συγκεκαλυμμένος, πλην πούρος και αμιγής φιλοκυβερνητικός ύμνος, μια απόσκεπη δοξολογία προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και προς εκείνο το Σύστημα Επικοινωνίας (του) που διαχειρίζεται το καυτό και μείζον ζήτημα της πανδημίας, επικεφαλής του οποίου βρίσκεται ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο οποίος Σ. Τσιόδρας, σε περίπτωση που ακόμη δεν έχει κατανοηθεί στην ουσία και στο βάθος του (από ορισμένους είτε εν μακαρία πλάνη ευρισκομένους είτε εν πλήρει συνειδήσει εις άλλα αποβλέποντες…), βρίσκεται εκεί όπου βρίσκεται για να ιατρικοποιεί καθημερινά τις πολιτικές Μητσοτάκη, για να παράσχει καθημερινή επιστημονική βαφή/θωριά στο Σύστημα Μητσοτάκη.

Από την άλλη, δεν φαίνεται να υπάρχει απέναντι από αυτό το σύστημα και κανένας αντίπαλος: το περιβόητο άρθρο-κόλαφος του Καρτερού (τουτέστιν, η επίσημη προταγματική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης) εναντίον του Σ. Τσιόδρα, αν το αναλύσει κανείς λίγο διεξοδικότερα, θα αντιληφθεί ότι δεν πλήττει όσα επί της ουσίας έχει κάνει ή δεν έχει κάνει ο Σ. Τσιόδρας, αλλά το γεγονός ότι “ένας τόσο έγκριτος επιστήμων σαν τον Τσιόδρα” υπηρετεί τον Μητσοτάκη. Ως εκ τούτου, αν ο Τσιόδρας υπηρετούσε το τσιπραίικο, ίσως και να μη γραφόταν ποτέ τέτοιου είδους άρθρο…

Θα μπορούσε όμως σ’ αυτό το σημείο να διερωτηθεί κανείς: Τι ακριβώς είναι εκείνο που έχει κάνει ή δεν έχει κάνει ο Τσιόδρας (δηλαδή το Σύστημα Μητσοτάκη, για να λέμε τα πράγματα κατ’ όνομα) το οποίο πρέπει να τεθεί αναγκαστικά στο στόχαστρο από πλευράς μιας αριστερής, μιας κομμουνιστικής οπτικής; Εδώ έχει σημασία να αναλυθεί ΚΑΘΕ λεπτομέρεια (διότι ο διάβολος εκεί μέσα κρύβεται): όποιος λοιπόν φιλοδοξεί να μην καταστεί ούτε Καρτερός αλλά ούτε και… αντιΣΥΡΙΖΑίος δοξολογητής και υμνητής του Τσιόδρα, οφείλει να μπει κατευθείαν στην ουσία.

Τι έχει κάνει λοιπόν ο Τσιόδρας και επιβάλλεται να πληγεί από τα αριστερά;

Ας δούμε προσεκτικά. Σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ως προς το ζήτημα της δραστικής αντιμετώπισης του κορωνοϊού προτείνονται τα εξής μέτρα:

1) Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

2) Αναστολή λειτουργίας όλων ανεξαιρέτως των επιχειρήσεων, πλην εκείνων οι οποίες ικανοποιούν πρωτογενείς, διατροφικές και άλλες βασικές ανάγκες.

3) Απολύμανση όλων ανεξαιρέτως των εξωτερικών χώρων (διαμέσου αυρών κλπ).

4) Σύσταση ει δυνατόν περισσοτέρων ΜΕΘ, ΜΑΦ (οι οποίες κάποια στιγμή ίσως μεταβληθούν κι αυτές σε ΜΕΘ, αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν) ανά κάτοικο, καθώς και ειδικών νοσοκομειακών θαλάμων, και διαμόρφωση ειδικών χώρων, εσωτερικών ή και εξωτερικών, πλήρους απομόνωσης (καραντίνα).

5) Επίταξη όλων των ιδιωτικών κέντρων υγείας, αλλά και άλλων δημοσίων και ιδιωτικών χώρων προς συνδρομή του συστήματος υγείας, με ένα κεντρικά οργανωμένο σχέδιο.

6) Διενέργεια των ειδικών τεστ ανίχνευσης ιού ανά κατοικία.

7) Κατά το στάδιο εμφάνισης των τελικών αποτελεσμάτων των ανιχνευτικών τεστ, οδήγηση των θετικών στον ιό στους ειδικούς χώρους απομόνωσης, των βαρέως νοσούντων σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ και των ελαφρώς νοσούντων στους ειδικούς νοσοκομειακούς θαλάμους και, τέλος, άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των αρνητικών προκειμένου να συντρέξουν όπου δει, κατά το κρατικόν δοκούν και κοινωνικώς ωφέλιμον.

Τι από όλα αυτά έκανε το Σύστημα Μητσοτάκη – Τσιόδρα;

1) Ας μην κουραζόμαστε να ψάχνουμε. Μόνο το πρώτο σκέλος (το εύκολο και… οικονομικό), την απαγόρευση κυκλοφορίας ιδιωτών, επιτρέποντας ωστόσο ταυτοχρόνως (εντελώς εγκληματικά) τη λειτουργία εργοστασίων, βιοτεχνιών, εργοταξίων και επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα (υπηρεσίες) οι οποίες κατ’ ουδένα τρόπο και επ’ ουδενί λόγω σχετίζονται με διατροφικές ή άλλες πρωτογενείς ανάγκες (όπως προτάσσει ο ΠΟΥ), με συνέπεια αυτήν τη στιγμή ο ιός να έχει διαδοθεί μέσω των εργαζομένων στις ακόμη λειτουργούσες επιχειρήσεις και να κρύβεται (μεταφορικά, αλλά και ενίοτε κυριολεκτικά) κάτω από το χαλάκι.

α) Και σ’ αυτήν, δε, την (επιβεβλημένη) καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας άργησε να προβεί σε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ, διαπραγματευόμενη (με τη συμβολή και του ετέρου Καππαδόκη, του Α. Τσίπρα) με την Εκκλησία για το αν θα πρέπει ή όχι να κλείσουν οι ναοί και μακαρίως φιλολογούσα περί τις θαυματουργές και σωτήριες ιδιότητες της Θείας Μετάληψης, με αποτέλεσμα άγνωστο ως προς το πόσοι θρησκευόμενοι ηλικιωμένοι φέρουν ήδη τον ιό.

β) Άργησε επίσης εγκληματικά να κλείσει όχι μόνο τα αεροδρόμια, αλλά και άλλα μαζικά μέσα μεταφοράς, αφήνοντας έτσι να διασπαρεί ανεξέλεγκτα ο ιός.

2) Στελέχωσε το Κέντρο Τηλεφωνικής Επικοινωνίας του ΕΟΔΥ με υπαλλήλους… call center, αντί να χρησιμοποιήσει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, το οποίο μάλιστα προθυμοποιήθηκε εθελοντικά να εργαστεί προς τον σκοπό αυτόν.

3) Όταν τελείωσαν οι ειδικές μάσκες προστασίας έναντι του ιού, αντί να απαιτήσει να αγοραστούν καινούργιες, διέταξε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και νοσηλευτές να φορέσουν τις απλές αντιρρυπαντικές μάσκες, μεταβάλλοντας έτσι το υγειονομικό προσωπικό σε ακούσιους μεταδότες και μεταφορείς του ιού και αφήνοντας επίσης να διασπαρεί ανεξέλεγκτα ο ιός.

4) Διέδιδε ψευδώς (γνωρίζοντας ενσυνειδήτως ότι ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ) πως “στην παρούσα φάση δεν είναι αναγκαία τα τεστ”, ενώ ήταν τοις πάσι γνωστό ότι τα τεστ κρίνονται όχι μόνο αναγκαία αλλά αναγκαιότατα, ωστόσο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είχαν ακόμη παραγγελθεί. (Τώρα που παραγγέλθηκαν, έγιναν ξαφνικά… αναγκαία. Και αν τυχόν μείνουν και στοκ στις αποθήκες, όσοι πολίτες δεν θα κάνουν τεστ ανίχνευσης θα απειλούνται με πρόστιμο).

5) Αντί να επιτάξει τα ιδιωτικά κέντρα υγείας και να τα εντάξει σε μια κεντρικά σχεδιαζόμενη οργανωτική κατεύθυνση αύξησης του αριθμού των ΜΕΘ, τα… επιδότησε διαπλασιάζοντας την τιμή ενοικίασής τους.

6) Μετράμε ήδη αρκετές ημέρες καραντίνας, ενώ όλες και όλες οι ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα είναι… 215. Ω, ναι. Μόνο 215. Πού είναι τα περιβόητα κονδύλια; Πού είναι τα χρήματα για την Υγεία;

7) Εκατόν κάτι ήσαν οι προσλήψεις γιατρών που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα εφοπλιστοκάναλα ταΐστηκαν αμέσως με 11 εκατ. ευρώ προκειμένου να δοξολογούν καθημερινά το Σύστημα Τσιόδρα – Μητσοτάκη. Όταν, δε, οι νοκοσομειακοί γιατροί αδυνατούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους με τα πενιχρότατα αυτά μέσα και διαμαρτύρονται, τότε αποστέλλονται για να τους… χειροκροτήσουν εκ του πιο… σύνεγγυς οι δυνάμεις καταστολής.

Αυτό εν ολίγοις είναι το Σύστημα Μητσοτάκη – Τσιόδρα – Χαρδαλιά: Προπαγάνδα (που αγγίζει και ξεπερνά κάθε όριο αντεπιστημονικής φαντασιοκοπίας: “όλα πάνε ανθηρά, όλα πάνε δεξιά”) και, όπου αυτή δεν αποδίδει, Καταστολή.

Από την άλλη πλευρά, από πλευράς δηλαδή τυχόν διάθεσης αυτοκριτικής για τα αναρίθμητα λάθη που έχουν επισυμβεί, δεν είδαμε και ιδιαίτερα βήματα: Είδαμε τον κ. Τσιόδρα να συγκινείται και να δακρύζει για τους ηλικιωμένους. Εντάξει, θετικό ήταν αυτό. Πλην όμως ένα δάκρυ να χυθεί από τον ευσυγκίνητο κύριο Τσιόδρα για την 41χρονη που προσβεβλημένη από τον κορωνοϊό ξεψύχησε μες στο σπίτι της επειδή δεν… πληρούσε τα κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ (δεν είχε αποφανθεί περί τούτου ο -ανύπαρκτος- οικογενειακός γιατρός) ουδέποτε είδαμε. Επίσης ένα δάκρυ ουδέποτε είδαμε να χυθεί από τον ευσυγκίνητο κύριο Τσιόδρα για τον 66χρονο πρώτο νεκρό της πανδημίας, ο οποίος άργησε εγκληματικά να εισαχθεί σε ΜΕΘ διότι προερχόταν, λέει (σύμφωνα με το… call center του ΕΟΔΥ), από “ασφαλή χώρα”, το Ισραήλ.

Πόθεν λοιπόν αιτιολογούνται τόσοι ύμνοι και δοξολογίες από μια μικρή (ευτυχώς) μερίδα της αντιΣΥΡΙΖΑ αριστεράς προς το πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα;

Ώδινεν όρος, έλεγαν οι αρχαίοι, και έτεκεν μυν: o άκριτος, ο χωρίς συγκεκριμένα πολιτικά και διαλεκτικά κριτήρια “αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνας” βλάπτει σοβαρά την Υγεία (με κεφαλαίο).

Λεωγκύστ Δελετώ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: