Για την «εξορία» του Δημήτρη Γληνού από τον Ταύρο

Εάν επικρατήσει το πνεύμα της εποχής, η εξορία του Δημήτρη Γληνού από τον Ταύρο θα είναι οριστική και αμετάκλητη.

Στο θέμα της εξαφάνισης  της προτομής του κομμουνιστή παιδαγωγού και διανοητή Δημήτρη Γληνού, που «άγνωστοι» έκλεψαν από πλατεία του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου που φέρει το όνομά του και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής να την αντικαταστήσει, επανέρχεται ο αναγνώστης μας Τάσος Μανωλίτσης (για τις εξελίξεις στο θέμα δείτε εδώ, εδώ και εδώ) με το κείμενο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Όταν από τον Ταύρο ξαναπέρασα και διαπίστωσα για μια ακόμη φορά την απουσία του Δημήτρη Γληνού από την ομώνυμη πλατεία, προβληματίστηκα και σκέφτηκα: Μήπως έχει φύγει οριστικά ο Δάσκαλος από την πάλαι ποτέ λαϊκή συνοικία;

Πώς αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις την επίθεση που δέχεται το κάδρο του από αδιαφορία, αδράνεια, άρνηση, άγνοια. Δηλαδή έλλειψη ενδιαφέροντος για την Ιστορία και τον Πολιτισμό.

Όλα τα χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας που προσπαθεί ”να την βολέψει” με κάποιες μόνο φωτεινές εξαιρέσεις, όπως αποδείχτηκε με ετούτο εδώ το πρόσφατο κάδρο.

Ο Δημότης με συνείδηση αρνούμενος την εγκατάλειψη του Γληνού από τους αρμόδιους φορείς διαμαρτύρεται και ξαναπροσπαθεί να πληρώσει το άδειο βάθρο με ΝΕΟ ΚΑΔΡΟ !!

Εάν τελικά καρποφορήσει ο αγώνας του το μέλλον θα δείξει.

Αντίθετα εάν επικρατήσει το πνεύμα της εποχής, η εξορία του Δημήτρη Γληνού από τον Ταύρο θα είναι οριστική και αμετάκλητη.

Τάσος Μανωλίτσης
Αρχιτέκτων

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: