Η αλήθεια είναι πως είστε κάθε λέξη των μνημονίων…

Λόγια του ΣΥΡΙΖΑ vs πραγματικότητας.

Είπε: «Οι θυσίες & οι κόποι του λαού μας δεν θα πάνε χαμένες. Δεν θα τις καρπωθούν οι παρασιτικές ελίτ. Τις θυσίες του θα τις καρπωθεί ο λαός μας. Γιατί ήρθε η ώρα των πολλών».

Η αλήθεια είναι του Χρ. Σκέρτσου, γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, για το νομοσχέδιο που συμπεριέλαβε την απεργοκτόνα ρύθμιση: «αφήνει θετικό αναπτυξιακό οικονομικό αποτύπωμα και αυτό επειδή υλοποιεί πάγια, διαχρονικά αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας».

Είπε: «Με σχέδιο βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια. Με σχέδιο, τώρα, που έχουμε την δύναμη θέλουμε να προχωρήσουμε για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα των πολλών. Το παλιό πολιτικό κατεστημένο, το ΔΝΤ και η ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία, ρίξανε τους πολλούς στη βαθιά χαράδρα της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας για να σώσουν τις τράπεζες».

Η αλήθεια είναι ότι είσαστε κάθε λέξη των μνημονίων. Πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ, επεκτείνονται, μόνιμη εποπτεία της ΕΕ, δεσμεύσεις για ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, δεσμεύσεις της Κομισιόν και ΔΝΤ, Συμφώνο Σταθερότητας κοκ.

Είπε: «Κάθε άνθρωπος που γεννιέται σε αυτή την χώρα και μεγαλώνει σε αυτή την χώρα θα είναι Έλληνας, θα είναι παιδί μας, θα είναι ένας από εμάς. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να χωρίσουμε τον κόσμο. Θέλουμε να ενώσουμε τον κόσμο».

Η αλήθεια είναι ότι αυτά δεν είναι παιδιά μας. Είναι παιδιά ξένων, φυλακισμένα σε άθλια στρατόπεδα δύο και τρία χρόνια μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου των γονιών τους που στη καλύτερη θα τους δοθεί άσυλο και καμιά άλλη στήριξη, στη χειρότερη απειλούνται με απέλαση.

Είπε: «Έχουμε όραμα για μια Ελλάδα που οι πολίτες θα έχουν ίσες ευκαιρίες ανεξάρτητα από το φύλο, την σεξουαλική ταυτότητα, ή την χώρα καταγωγής»

Η αλήθεια είναι. Άλλη μια καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων (2018) για τις απάνθρωπες συνθήκες στο κολαστήριο του Κορυδαλλού. Κείμενο από τις Κρατούμενες – ισογείου Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού 

Είπε: «Την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η δική σου ζωή, η δική σου αξιοπρέπεια».

Η αλήθεια είναι η αξιοπρέπεια έχει πιάσει ταβάνι στις μέρες μας. Δεν είναι και λίγο να σε χαρακτηρίζει “γεωπολιτικό μεντεσέ” μεταξύ της Ευρώπης και της ευρύτερης γειτονιάς, ως δυνατός ΝΑΤΟικός σύμμαχος των ΗΠΑ και ως πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύπλοκη περιοχή» ο αμερικανός Πρέσβης ο γνωστός δημοκράτης που έσπειρε τη δημοκρατία στην Ουκρανία και θέρισε νεοναζιστικό κράτος.

Είπε: «Απευθύνομαι στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες: Τη Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η αύξηση του μισθού σας. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Το 8ωρο και τα δικαιώματά σας.

Η αλήθεια είναι: Τα συγχαρητήρια της ΝΔ και του πρώην υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτσης, για την ενεργοποίηση του μνημονιακού νόμου 4172/2013, γνωστού πλέον ως «νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου», ο οποίος αποτελεί μηχανισμό μόνιμης καθήλωσης του κατώτατου μισθού με βάση την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα του κεφαλαίου.

Είπε: «Απευθύνομαι στους συνταξιούχους. Τη Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η 13η σύνταξη και η ενίσχυση του εισοδήματός σας».

Η αλήθεια είναι. Μεγάλωσε και η αντάρτισσα του ΔΣΕ Κατίνα Μανιτάρα και δεν ακούσει τον πρωθυπουργό να κάτσει στο σπίτι της, να μη τρώει τα αριστερά χημικά των ΜΑΤ.

Είπε: «Ήρθε η ώρα να βάλουμε μπροστά το δικό μας σχέδιο. Το σχέδιο που εμπιστεύεται τους ανθρώπους του τόπου. Που επενδύει στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας. Που στηρίζεται στη κοινωνική δικαιοσύνη. Που δίνει προοπτική και όραμα στη νέα γενιά».

Η αλήθεια είναι. Τα συνθήματα των μαθητών «δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να παραιτηθούμε από τον αγώνα μας για ένα σχολείο που να μας μορφώνει ολόπλευρα και να μην μας εξοντώνει! Αυτό το νομοσχέδιο εμείς… το έχουμε ήδη καταψηφίσει!». Μαζί με την άγρια καταστολή, τις διώξεις και τις συλλήψεις στην αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητών – μαθητών στο άγαλμα του Τρούμαν.

Είπε: «Στις 26 του Μάη κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για το μέλλον μας. Για μια νέα μεγάλη νίκη του λαού μας. Για τις γενιές του τώρα. Και τις γενιές του αύριο. Ήρθε η ώρα των πολλών».

Η αλήθεια είναι. Αν το μέλλον είναι οι συμφωνίες με τον χουντοκαραβανά Σίσι της Αιγύπτου, τον ακροδεξιό Αναστασιάδη της Κύπρου (πριν από μερικές μέρες αποκάλεσε μηδενικά όλους αριστερούς) και Νετανιάχου του Ισραήλ κρατήστε το για τον εαυτό σας. Εμείς σας αφιερώνουμε τα λόγια του ποιητή: «Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: