Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά (vol. 5832794)

“Μην συντονιστείς, γίνε εθελοντής!”. Προετοιμαστείτε για το καινούριο σύνθημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που με περίσσιο θράσος καθημερινά μας βομβαρδίζει για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης.

“Μην συντονιστείς, γίνε εθελοντής!”.

Προετοιμαστείτε για το καινούριο σύνθημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που με περίσσιο θράσος καθημερινά μας βομβαρδίζει για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης.

Την στιγμή που στα Διοικητικά Συμβούλια σχολών Ιατρικής (βλέπε Ιατρική Πάτρας) η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας (Π.Κ.Σ) για οργάνωση συμπαράστασης των φοιτητών στους υγειονομικούς κατά της πανδημίας, με πρόσχημα ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα καλά. Την ίδια στιγμή ΔΑΠιτες και ΔΑΠιτισσες postάρουν ασταμάτητα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την κεντρική αφίσα της ΟΝΝΕΔ συνυπογεγραμμένη με την ΔΑΠίτικη πουλάδα (διότι τόσο καιρό προσπαθούν να μας πείσουν ότι ουδεμία σχέση έχουν αυτά μεταξύ τους), καλώντας τον κόσμο να γίνει εθελοντής για την καταπολέμηση του Covid-19. Είναι γιατί η κυβέρνηση τα έχει όλα υπό έλεγχο και δεν χρειάζεται τον συντονισμό των φοιτητών της Ιατρικής, αλλά εγώ που καμιά γνώση δεν έχω από ιούς, νοσοκομεία και…ΙΑΤΡΙΚΗ…είμαι ευπρόσδεκτη να βοηθήσω!

Ταυτόχρονα, την ώρα που επί 24ώρου βάσης μας πιπιλάν τα αυτιά περί “ατομικής ευθύνης” και “μένουμε σπίτι”, τώρα χειροκροτάνε την κυβέρνηση που αφήνει εκατοντάδες εστιακούς άστεγους και καταγγέλλουν τους φοιτητές για τραμπούκους επειδή διεκδίκησαν το μερίδιο που τους αναλογεί από την κρατική μέριμνα. Σε ρόλο ασφαλίτη άλλωστε εκπρόσωποι της ΔΑΠ φρόντισαν την Δευτέρα (22/03) να ανεβάσουν το παρακάτω post, δηλώνοντας ότι ξέρουν ποιοι είναι οι αγωνιζόμενοι φοιτητές, συνεχίζοντας το ψέμα της κα. Βενετσάνας (πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών).

Είναι προβοκάτορες!

Τα γεγονότα που περιγράφονται τόσες μέρες στις οθόνες ουδεμία ομοιότητα δεν παρουσιάζουν με την πραγματικότητα.

Κάποιοι ξέχασαν να πουν ότι οι φοιτητές που πήγαν στην πρυτανεία, πήγαν για να διεκδικήσουν την υλοποίηση της απόφασης της έκτακτης γενικής τους συνέλευσης. Απόφαση που δεν είναι άλλη από την πρόνοια και την μέριμνα για τους εστιακούς φοιτητές και τις οικογένειες τους. Ξέχασαν επίσης να πουν ότι πριν καν προλάβει η εκπρόσωπος των φοιτητών να εκθέσει τους προβληματισμούς και τα αιτήματα, την έδιωξαν στέλνοντας εκείνη και τους συνοικότροφούς της “σπίτια τους”. Θεώρησαν φαίνεται ότι επειδή η εκπρόσωπος των φοιτητών ήταν μόνο μια, ώστε να τηρούνται κατά τον διάλογο τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης κατά κορονοϊού, ότι οι φοιτητές δεν είναι πολύ αποφασισμένοι.

Μας ενημέρωσαν όμως ότι “μειοψηφίες” τους εγκλώβισαν και τους προπηλάκισαν. Ότι δεν σεβάστηκαν κανένα κανόνα προστασίας κατά του Covid-19 αφού σε απόσταση μισού μέτρου φώναζαν πως “έχουν στις οικογένειες τους άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και για αυτό έμειναν πίσω” γεμίζοντας τον χώρο με τα μικροσταγονίδιά τους! Πως τραμπούκοι φοιτητές περικύκλωσαν πρυτανεία και αυτοκίνητα μην επιτρέποντας στους ανθρώπους της διοίκησης να φύγουν γιατί δεν δέχονταν τις κάλπικες υποσχέσεις που δόθηκαν, για αυτό και η διοίκηση αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία να απομακρύνει τους ταραξίες.

Μην τους ακούς!

Οι φοιτητές ούτε δακτυλάκι δεν σήκωσαν πάνω σε άνθρωπο. Μπορεί το κλίμα και ο διάλογος που ακολούθησε στο προαύλιο να ήταν έντονος (και γεμάτος μικροσταγονίδια) αλλά πριν κρίνεις βάλε τον εαυτό σου στην θέση ενός ανθρώπου που εν μέσω κρίσης τον διώχνουν από το σπίτι του και δεν έχει πού να πάει. Και ναι, μπορεί να έκλεισαν τις εισόδους αλλά δεν προπηλάκισαν κανέναν. Αντιθέτως, διεκδίκησαν μια ολοκληρωμένη λύση και όχι τα ξεροκόμματα που τους πετάγατε την ώρα που τους διώχνατε.

Η λύση δεν είναι “αλλοδαποί” και “ορφανά” στο ξενοδοχείο χωρίς σίτιση, πλυντήρια κτλ και οι υπόλοιποι σπίτια τους. Το λέμε μέρες! Υπάρχουν φοιτητές που είτε οι ίδιοι, είτε κάποιο οικογενειακό τους πρόσωπο ανήκει σε ευπαθείς ομάδες. Φοιτητές που ακόμα και τώρα (εν μέσω πανδημίας) δουλεύουν ή δεν έχουν χρήματα να μετακινηθούν. Η “εστία ωρολογιακή βόμβα” κα. Βενετσάνα είναι η ίδια εστία της οποίας οι διεκδικήσεις των φοιτητών όλα αυτά τα χρόνια σας είναι βουή στα αυτιά. Είναι η ίδια εστία την οποία οι κυβερνήσεις σας, ΣΎΡΙΖΑ και ΝΔ με τις οποίας τα τσιράκια χειροκροτιέστε, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφεραν στην σημερινή εξαθλίωση οπότε αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα στα κανάλια και τις εφημερίδες!

 

Υ.Γ1: προς ενημέρωση του κόσμου οι εστιακοί φοιτητές για τους οποίους το κράτος τόσο πολύ αγχώνεται θα μεταφερθούν στις 26/03 στο ξενοδοχείο και όχι όλοι όσοι ζήτησαν δωμάτιο, αλλά κάποιοι. Μην ρωτήσετε ποιοι, ούτε εκείνοι ξέρουν, μάλλον θα τραβήξουμε κλήρο.

Υ.Γ2: προκαλώ τους φοιτητές του Πα.Πα. εν μέσω πανδημίας και λόγω γεγονότων να ταχυδρομήσουν όλοι στην πρυτανεία από ένα μυξομάντιλο. Χρησιμοποιημένο ή μη το αφήνω πάνω σας! (πλακίζω πλακίζω, μην κάνετε κάνα αστείο και μας βρει ο κορονοϊός στην μπουζού).

Υ.Γ3: προκαλώ επίσης τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που έχουν πάθει οξεία Μπογδανίτιδα να μας πουν πού και πώς ξέρουν ποιοι είναι οι φοιτητές αφού είναι από παντού απόντες όλον αυτόν τον καιρό. Μήπως ξέρουν ποιος είναι και ο big brother;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: