Δήμαρχε, έχεις άδικο…

Έχεις άδικο, γιατί το πολεμάς. Και όταν δεν έχεις, φταις που δε φταις. Γιατί δεν υπολόγισες καλά τους Ταλιμπάν, που έχουν αλλεργία στους κομμουνιστές και ήταν έτοιμοι να σου χρεώσουν σύμπραξη με τους σκοταδιστές Ταλιμπάν, για να βγουν αυτοί στον αφρό…

Δήμαρχε έχεις άδικο και πρέπει να τ’ ακούσεις.

Έχεις άδικο, κι εσύ κι όλη η δημοτική αρχή που εκπροσωπείς, γιατί πέντε χρόνια τώρα, με όσα έχετε κάνει, δεν τους άφησες τίποτα για να πιαστούν, πεδίο για να αντιπαρατεθούν, και ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν ό,τι τους κάτσει και ό,τι μπορούν να κατασκευάσουν: τη βίλα του Πελετίδη, το λογοκριμένο άρμα, τη λογοκριμένη συναυλία και άλλες ιστορίες…

Φταις κι εσύ και όλη η δημοτική αρχή, γιατί ενόχλησες πολλούς και τώρα σου πετάνε λάσπη και συκοφαντίες.
Όταν κάνετε πάρκο, για να το χαίρεται ο λαός της Πάτρας, θα σου πουν ότι δεν άφησες να γίνει πολυκατάστημα για να έρθουν οι… επενδύσεις.
Όταν κάνετε γιορτές με δωρεάν φαγητό για τους Πατρινούς, θα σου πουν ότι κλείνεις τα φαγάδικα που περιμένουν μια μέρα κι αυτά για να δουλέψουν.
Όταν παρακάμπτεις τους εργολάβους, όταν προχωράς το αποτεφρωτήριο, όταν παίρνεις τα φέουδα της εκκλησίας, για να τα δώσεις σε ακτήμονες, όταν, όταν…

Έχεις άδικιο, γιατί όταν έχεις κάνει τόσα, πρέπει να είσαι πιο υποψιασμένος για τη λάσπη, ότι θα σε περιμένουν στη γωνία, ακόμα και για όσα δεν έγιναν ποτέ, όπως τις κατά φαντασίαν λογοκρισίες -σε συγκροτήματα που είχαν ξαναβγεί σε δημοτικό χώρο και συζητάνε για νέα ημερομηνία στην Πάτρα.

Πρέπει να περιμένεις πως το “προοδευτικό μέτωπο” της κυβέρνησης θα βιαστεί να σου βάλει εισαγωγικά στο “προοδευτικός δήμαρχος”, να αλαλάξει “τέρμα η ασυλία του Πελετίδη” και να μας πει πως έχουμε “κομμουνιστικό Μεσαίωνα” στην Πάτρα.

Έπρεπε να ξέρεις πως δε θα αφήσουν να πέσει τίποτα κάτω, για να ξεπλύνουν τη δική τους σύμπραξη με το ακροδεξιό Νι-Νι της πόλης και το κόμμα του, τις χαμογελαστές πόζες με χρυσαυγίτες βουλευτές, που κυκλοφορούν ελεύθεροι και παίρνουν δωράκι το 187 για τα στελέχη της συμμορίας τους, για το Ρουπακιά που κοιμάται σπίτι του.

Κι επειδή τα ξέρεις όλα αυτά και ξέρεις πως θα ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια στην προεκλογική περίοδο… επειδή υπάρχουν πολλά -έτοιμα, καλλιεργημένα από καιρό- αντανακλαστικά για το χώρο και το κόμμα σου που περιμένουν το παραμικρό για να ενεργοποιηθούν, χρειάζεται προσοχή και αντίστοιχα αντανακλαστικά κι από εσάς.

Προσοχή, όχι στις “ανίερες συμπράξεις με Ιερές Μητροπόλεις” που δεν έγιναν ποτέ, αλλά για να απαντιούνται οι σπερμολογίες άμεσα και εν τη γενέσει τους. Να μη μένουν να αιωρούνται ούτε για μια μέρα, τσιμπώντας κόσμο με την τακτική “πες-πες, κάτι θα μείνει”. Να μην μπορεί κανείς να στέλνει την μπάλα στην κερκίδα, αφού δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί πολιτικά μαζί σου, για να σου βρει κάποιο ψεγάδι.

Έχεις άδικο, γιατί το πολεμάς. Και όταν δεν έχεις, φταις που δε φταις. Γιατί δεν υπολόγισες καλά τους Ταλιμπάν, που έχουν αλλεργία στους κομμουνιστές και ήταν έτοιμοι να σου χρεώσουν σύμπραξη με τους σκοταδιστές Ταλιμπάν, για να βγουν αυτοί στον αφρό…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: