Η “Χρυσή Αυγή” δεν είναι κόμμα και δρα με τον μανδύα πατριωτικού σχήματος

Η «χρυσή αυγή» απότοκο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με τον απροκάλυπτο, πρωτόγονο, αντικομουνισμό της, έχει αναλάβει τον ρόλο «μπράβου», για την προάσπιση ισχυρών καπιταλιστικών συμφερόντων

Την Κατερίνη επισκέφτηκε  κουστωδία της «χρυσής αυγής» με επικεφαλή τον αρχηγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, σε περιοδεία που έκανε η «χρυσή αυγή»  στην Κεντρική Μακεδονία, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.

Βλέπετε  θεωρούν τον νομό και την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας  προνομιακές περιοχές   άντλησης ψήφων. Αυτό βέβαια  δεν τους εμποδίζει να στήνουν ακροατήρια με δεκάδες μεταφερόμενους υποστηριχτές και στελέχη της «χρυσής αυγής», για να δημιουργούν τεχνητό κλίμα ενθουσιασμού, όπως είδαμε και στην πόλη της Κατερίνης.

Αλλά αυτό είναι δικαίωμα τους σε τελική ανάλυση.

Έχει μια αξία εδώ να υπενθυμίσουμε τι έλεγε το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, Σωτήρης Δεβελέκος,  σε τηλεφωνική επικοινωνία με μέλος της «χρυσής αυγής», 3 μέρες μετά από την δολοφονία του Παύλου Φύσα, για τους ψηφοφόρους της «χρυσής αυγής».

Ακουστικό υλικό που αποτελεί ντοκουμέντο και ακούστηκε  στην δίκη της.

Συνομιλία ( αριθμός 9173) από τα πρακτικά της δίκης, Δεβελέκος, “τους ψηφοφόρους τους έχουμε μόνο να μας ψηφίζουν, μόνο για αυτό, για τίποτα άλλο, δεν τους θέλουμε για τίποτα άλλο”. Και όλη αυτή η στιχομυθία  συνοδευόταν, με «διακοσμητικά» επίθετα , καθόλου κολακευτικά, για τους ψηφοφόρους της «χρυσής αυγής».

Η «χρυσή αυγή» έρχεται για να θρέψει καρπούς, αφού προσπάθησε να ρίξει το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού μέσα στα σχολεία.

Η επικίνδυνη ρητορεία της δεν είναι τίποτα άλλο, από την αθώωση εκείνων των δυνάμεων, πολιτικών, κοινωνικών, που έχουν συμφέρον από την ένταση μεταξύ των λαών, για την προώθηση  των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων  οικονομικών και γεωπολιτικών τους συμφερόντων.

Εκεί αποσκοπεί η στρεβλή διάδοση του πατριωτισμού που περιέχει σπέρματα αλυτρωτισμού, μισαλλόδοξου φανατισμού, ρατσισμού, εθνικισμού, χαρακτηριστικά που δεν έχουν καμιά σχέση με τον πατριωτισμό του λαού και της νεολαίας.

Αυτόν τον εθνικισμό καλλιεργεί και συντηρεί ο ιμπεριαλισμός κυρίως στα κράτη των Βαλκανίων και όχι μόνο, ώστε πιο εύκολα να διεισδύει και να παίζει τον ρόλο του «χωροφύλακα», τον προστάτη ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, κυρίως στον τομέα της ενέργειας και μεταφοράς προϊόντων.

Η μετατροπή της χώρας μας και γενικά της περιοχής σε διαμετακομιστικό κέντρο και πέρασμα αγωγών ενέργειας,  αποτελεί στρατηγική επιλογή  ισχυρών μονοπωλιακών  συμφερόντων των ΗΠΑ και της Ε.Ε, μαζί και της εγχώριας αστικής τάξης.

Αυτή η επιλογή περνάει  μέσα από οξυμένες αντιθέσεις και ανταγωνισμούς κυρίως με το Ρωσικό κεφάλαιο, ανταγωνισμοί που μπορούν να πάρουν απρόβλεπτες διαστάσεις, μέσα από μια γενικευμένη σύρραξη,  με θύματα τους λαούς.

Οι στρατηγικές αυτές βρίσκουν αντανάκλαση και στην απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών, που αποτελεί συμφωνία αμερικανονατοικής έμπνευσης, με την συνδρομή της Ε.Ε, για να ολοκληρωθεί η ευρωνατοική ολοκλήρωση των δυτικών Βαλκανίων και να μειωθεί η Ρωσική επιρροή.

Αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που αποτελούν την καύσιμη υλη για εχθροπραξίες, καλύπτουν οι εθνικιστές όλων των αποχρώσεων, σε κάθε χώρα, για να παρασύρουν τους λαούς πιο εύκολα σε μια γενικευμένη σύρραξη, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και ισχυρών καπιταλιστικών κέντρων.

Μόνο δουλοπρεπής και όχι πατριωτική στάση είναι η σύμπλευση της χώρας με κάποιο ιμπεριαλιστικό κέντρο η πόλο, αφού οι φασίστες και εθνικιστές έγιναν στις μέρες μας Ρωσόφιλοι και συμπράττουν με τα συμφέροντα του Ρωσικού κεφαλαίου, της Ρωσικής αστικής τάξης.

Αυτή είναι και η στρατηγική της «χρυσής αυγής» που προσπαθεί την «εθνικοσοσιαλιστική» της οργάνωση, να την παρουσιάσει σαν κόμμα και μάλιστα «πατριωτικό».

Η λατρεία των ναζιστικών συμβόλων από τα στελέχη της είναι γνωστή. Έχουν εκτεθεί  σε φωτογραφίες εκατοντάδες φορές να χαιρετίζουν ναζιστικά μπροστά σε σβάστικες και να μην έχουν κανένα θέμα με αυτό.

Η «χρυσή αυγή» απότοκο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με τον απροκάλυπτο, πρωτόγονο, αντικομουνισμό της, έχει αναλάβει τον ρόλο «μπράβου», για την προάσπιση ισχυρών καπιταλιστικών συμφερόντων κυρίως στο εφοπλιστικό κλάδο.

Αναδιατάχτηκε στο αστικό πολιτικό σκηνικό για αυτό ακριβώς τον λόγο. Σε περιόδους κρίσης και αστάθειας του αστικού πολιτικού συστήματος, να βάλει εμπόδια σε κάθε προσπάθεια του λαού, για χειραφέτηση του από την αστική πολιτική και αστική ιδεολογία,  εμπόδια στην ριζοσπαστικοποίηση του, στην προοπτική της πάλης, για άλλη οργάνωση οικονομίας – κοινωνίας.

Αυτή την προοπτική για λογαριασμό των μεγάλων  αφεντικών και του συστήματος, πολεμάει μετά βδελυγμίας η «χρυσή αυγή».

Από αυτή την σκοπιά είναι δύναμη αντιλαϊκή, αντιδραστική και ταξικά εχθρική  για τα συμφέροντα του λαού, που τον εμπαίζει με τον πατριδοκάπηλο λόγο της.

Όσα παιχνίδια και να παίζει συγκαλυμμένα, όπως η προσπάθεια της να μπει στα σχολεία και να μετατρέψει τους μαθητές σε φανατικούς εθνικιστές,   «σκοπιανοφάγους», θα μείνουν στα χαρτιά.

Ο λαός και η νεολαία ένα δρόμο έχουν συμφέρον να ακολουθήσουν. Αυτόν της ανυπακοής σε Ε.Ε – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ, να αντισταθούν στα πολεμοκάπηλα σχέδια των  ιμπεριαλιστών που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος των πολιτικών που  φτωχοποιούν  και εξαθλιώνουν τον λαό μας και γενικότερα τους  λαούς του κόσμου, για να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων, σε συνθήκες οξυμένου ανταγωνισμού.

Με την ταξική ενότητα των εργαζομένων, με κοινωνική αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή συμμαχία, ο λαός μαζικά, οργανωμένα, μαχητικά, μπορεί να αντεπιτεθεί κα να νικήσει.

Σε αυτή την κατεύθυνση η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί την μοναδική εγγύηση, για την νικηφόρα έκβαση της λαϊκής πάλης, του λαϊκού αγώνα.

Παναγιώτης Σαββίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: