Χόρευε νάιλον υπουργέ!

Τότε ήταν που είδα πρώτη φορά αριστερά να χαριεντίζεται και να λικνίζεται αγκαλιά με τους δολοφόνους της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Και τότε ήταν που θυμήθηκα πάλι το σύντροφο Πάνο Τζαβέλα να μας φωνάζει στο ‘Ξυπνήστε’ τους στίχους που λένε «Η CIA βαρά νταγερέ, χόρευε νάιλον υπουργέ σαν καραγκιόζης στο μπερντέ, κι εσύ να κλαις πικρέ λαέ».

Πέρασαν αρκετοί μήνες που η ένταση με την εξ΄ανατολών γειτονική μας χώρα κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο μέρα με την ημέρα. Σήμερα καθώς παρακολουθούσα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ενός αστικού ΜΜΕ (έχω και άλλες κακές συνήθειες, δεν είναι η μόνη…) ενημερώθηκα πως ο γαλλικός στόλος θα καταπλεύσει στην Κύπρο υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του πετρελαϊκού κολοσσού Total S.A., μιας πολυεθνικής εταιρείας του παγκόσμιου πετρελαϊκού καρτέλ.

Παράλληλα σήμερα μια τουρκική φρεγάτα έκανε καλοκαιρινές βόλτες μεταξύ Τζιας και Σουνίου. Δεν έλειψαν σαφώς και οι εναέριες κυνομαχίες (τα περίφημα dogfights), οι οποίες σήμερα μόνον έφτασαν τις 60. Αξίζει να θυμίσουμε πως καθεμία από αυτές κοστίζουν κατά μέσο όρο 10.000€, ήτοι το σημερινό κοστούμι κόστισε 600.000€, χρήματα που έφυγαν από τις τσέπες των φορολογούμενων (δηλαδή τις δικές μας) και κατέληξαν στις τσέπες των ΝΑΤΟϊκών, αυτής της λυκοσυμμαχίας κεφαλαιοκρατών οπλεμπόρων που σηκώνει τα χέρια ψηλά και μένει αμέτοχη διότι και εμείς και ο τουρκικός λαός είμαστε αμφότεροι μέλη και θύματα αυτού του καρτέλ θανάτου.

Δεν πέρασαν δέκα μέρες από την έναρξη των εργασιών του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Πορθητής» στην Κυπριακή ΑΟΖ και τότε που ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για ‘δεύτερη εισβολή’ και για καθαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αξίζει θεωρώ να σταθούμε λίγο στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ειδικά σήμερα δέκα μέρες πριν τις Ευρωεκλογές. Ο κύριος Αναστασιάδης και το κόμμα του ανήκουν στη συντηρητική κεντροδεξιά και στηρίζουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το κόμμα του κυρίου Μητσοτάκη, της κυρίας Μέρκελ του φιλέλληνα κυρίου Γιουνκέρ αλλά και πέραν των συνόρων της ΕΕ, το ΕΛΚ είναι και το κόμμα που υποστηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. Και οι ερωτήσεις που τίθενται εδώ είναι αυτονόητες. Επί της ουσίας έχουμε έναν ακήρυχτο εμφύλιο πόλεμο ο οποίος είναι ΕΛΚ εναντίον ΕΛΚ, είναι ΝΑΤΟ εναντίον ΝΑΤΟ, είναι ΕΕ εναντίον ΕΕ (δεδομένου πως η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ ως ενιαίο κράτος που περιλαμβάνει και το ψευδοκράτος της ΤΔΒΚ), είναι ΟΗΕ εναντίον ΟΗΕ κοκ; Ποια στάση τήρησαν όλοι οι παραπάνω στην ‘δεύτερη εισβολή’ όπως την αποκαλεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης; Η απάντηση είναι απλή, ακριβώς την ίδια που κράτησαν και στην πρώτη, δηλαδή παρέμειναν αμέτοχοι, χρησιμοποιώντας κούφιες απειλές, ανούσιες καταδίκες και μπόλικο βερμπαλισμό. Το αποτέλεσμα είναι 45 χρόνια τουρκικής κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου, ενώ σήμερα με τη στάση της η Τουρκία έχει διεκδικήσει ήδη μια θέση σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων. Είναι όμως σαφές και ιστορικά αποδεδειγμένο πως αμέσως μόλις κάτσεις σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων να συζητήσεις για όσα ήδη σου ανήκουν, έχεις μόνο να χάσεις.

Η επόμενη ερώτηση που τίθεται είναι η εξής απλή. Με ποια λογική ο κυπριακός λαός στις 26 του Μάη θα ψηφίσει ΔΗΣΥ, το κόμμα που στηρίζει το ΕΛΚ στο ευρωκοινοβούλιο; Με ποια λογική ο ελληνικός λαός στις 26 του Μάη θα ψηφίσει Ν.Δ. που στηρίζει το ΕΛΚ στην Ευρώπη; Το κόμμα των μνημονίων, των δανειστών, της Μέρκελ και του Σόιμπλε; Ο σοφός λαός αυτό το περιγράφει με την παροιμία ‘βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα’.

Στο φόντο όλων αυτών έλαβε χώρα απόψε στο Ελσίνκι η συνάντηση των Κατρούγκαλου και Τσαβούσογλου, υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας. Ο κύριος Κατρούγκαλος στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, μας είπε πως ο βασικός στόχος της συνάντησης αυτής ήταν μια προσωρινή αποκλιμάκωση της έντασης που επικρατεί μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο, ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση κάποιου ατυχήματος. Μάλιστα μας ξεκαθάρισε πως δεν ήταν μια μόνιμη λύση του προβλήματος αλλά μια συμφωνία αποκλιμάκωσης που από Δευτέρα θα τεθεί υπόψιν των στρατιωτικών κλιμακίων και που μένει βέβαια να τηρηθεί στην πράξη.

Μιλώντας για τον Τσαβούσογλου και τους ΥπΕξ, θυμήθηκα μια παρόμοια βραδιά, πριν τέσσερα χρόνια, τότε που στις 14 Μάη του 2015 ο τότε ΥπΕξ Νίκος Κοτζιάς λικνιζόταν αγκαζέ με τον Τσαβούσογλου και τους άλλους ΥπΕξ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, τραγουδώντας το «We are the world, we are the children…» στην Αττάλεια. Η αλήθεια είναι πως η γελοιότητα του τότε νάιλον υπουργού είχε ξεπεράσει τα ως τότε αποδεκτά όρια, σε σημείο που η εικόνα αρχικά σόκαρε το θεατή, ο οποίος κατόπιν αυθόρμητα ξεσπούσε σε γέλια. Το όλο θέαμα των κουστουμαρισμένων ΥπΕξ που χόρευαν στη σκηνή ενώ ο Τσαβούσογλου τραγουδούσε και στη μέση λικνιζόταν ο Κοτζιάς, θύμιζε νούμερο τσίρκου όπου πιγκουίνοι χορεύουν εκατέρωθεν μιας φώκιας, η οποία έχει σηκωθεί όρθια στα ουραία πτερύγιά της και δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό (ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα μέσα από την μικρής διαγωνίου και χαμηλής ανάλυσης τηλεόρασή μου). Τότε ήταν που είδα πρώτη φορά αριστερά να χαριεντίζεται και να λικνίζεται αγκαλιά με τους δολοφόνους της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Και τότε ήταν που θυμήθηκα πάλι το σύντροφο Πάνο Τζαβέλα να μας φωνάζει στο ‘Ξυπνήστε’ τους στίχους που λένε «Η CIA βαρά νταγερέ, χόρευε νάιλον υπουργέ σαν καραγκιόζης στο μπερντέ, κι εσύ να κλαις πικρέ λαέ».

Σαφώς ο κύριος Κοτζιάς είχε κάθε λόγο και όλο το απαραίτητο κέφι να ξεφαντώνει στο ΝΑΤΟϊκό πάρτι, γνωρίζοντας πως διασκεδάζει παρέα με το «αποκούμπι της Ελλάδα και του κόσμου που θα δημιουργήσει μια πιο φωτεινή ημέρα». Έτσι έλεγε τότε ο ΥπΕξ Νίκος Κοτζιάς. Και επίσης είχε κάθε λόγο και κέφι να χορεύει στο ΝΑΤΟϊκό φαγοπότι, γνωρίζοντας πως έχει την πλήρη στήριξη του ‘αριστερού’ πρωθυπουργού μας Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την ίδια περίοδο δήλωνε πως το ΝΑΤΟ είναι ‘ο καλύτερος φίλος της Ελλάδας στο Αιγαίο’, το παρουσίαζε ως ‘μια ανθρωπιστική ΜΚΟ’ και ως ‘ναυαγοσώστη των προσφύγων’. Αυτό είναι λοιπόν το ΝΑΤΟ για τον κύριο Τσίπρα και το κόμμα του. Τότε λοιπόν είδα πρώτη φορά αριστερά να εκθειάζει τόσο ένθερμα τη δολοφονική ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Και κάπως έτσι γεννάται το ερώτημα, με ποια λογική ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει στις 26 του Μάη ΣΥΡΙΖΑ; Για να δημιουργηθούν περαιτέρω ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα; Για να ξεπουληθούν στον ιμπεριαλιστικό βωμό κι άλλες Μακεδονίες; Για να φορτωθούμε παραπάνω έξοδα και αρμοδιότητες όπως η επιτήρηση και ο έλεγχος του εναερίου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, που αναλάβαμε έναν μόλις μήνα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών; Για να πηγαίνουν οι Έλληνες φαντάροι, να θυσιάζονται τα παιδιά του ελληνικού λαού σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις όπου τους προστάξουν τα ΝΑΤΟϊκά αφεντικά;

Και για να μη μακρηγορούμε ας το πάμε ανάποδα. Με ποια λογική ο ελληνικός λαός θα πάει στις κάλπες της 26ης Μάη και θα ψηφίσει οτιδήποτε άλλο πέραν του μοναδικού εκφραστή των συμφερόντων του, του ΚΚΕ; Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αντιπαρατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση των κεφαλαιοκρατών και των μονοπωλίων. Μόνο το ΚΚΕ καταδικάζει ευθέως και αντιτίθεται στην ιμπεριαλιστική, δολοφονική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί ανάχωμα στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που φέρνει και θα συνεχίσει να φέρνει η Ευρώπη που σήμερα απαρτίζεται από νεοναζί και νεοφασίστες, από συντηρητικούς και νεοφιλελεύθερους, από σοσιαλδημοκράτες και ψευτοσοσιαλιστές και που όλοι μαζί επί της ουσίας συμφωνούν και τελικά κάνουν πέρα τις όποιες δήθεν διαφορές τους και όλοι μαζί ψηφίζουν και καθορίζουν το μέλλον των λαών της Ευρώπης. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να παίξει το ρόλο της πραγματικής και μοναδικής αντιπολίτευσης μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όπως άλλωστε και στο ελληνικό. Όλοι οι υπόλοιποι εντός και εκτός Ελλάδας και Ευρώπης είναι μία από τα ίδια. Αποφάσισε λοιπόν, θες ξανά μία από τα ίδια ή θες να κάνεις την πραγματική διαφορά; Στήριξε το ΚΚΕ, δώσε δύναμη στη δύναμή σου!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: