Απλή ανθρωποκτονία Vs Απλό μεγαλείο

Το ερώτημα είναι απλό: ποια δημοκρατία και ποια Ελλάδα θέλουμε;

«Μια απλή ανθρωποκτονία την έκαναν ολόκληρη ιστορία», είπε χθες στην απολογία του ο Γ. Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Π. Φύσσα.

Δοθείσης ευκαιρίας, ας θυμηθούμε κάποιες δηλώσεις από προβεβλημένα πρόσωπα, που στήριξαν ή ανέχτηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη Χρυσή Αυγή.

Ντόρα Μπακογιάννη (Βουλευτής της ΝΔ): «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το “σεις και με το σας”».

Μπάμπης Παπαδημητρίου (Βουλευτής της ΝΔ): «Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία;»
Βύρων Πολύδωρας (Πρώην Βουλευτής της ΝΔ): «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» – «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία».
Θάνος Τζήμερος (Πρόεδρος του πολιτικού σχηματισμού «δημιουργία, ξανά!»): «Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι».
Παναγιώτης Ψωμιάδης (Πρώην βουλευτής της ΝΔ): «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα».

Γιώργος Τράγκας (δημοσιογράφος): «Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [οι χρυσαυγίτες] σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι…»

Γιάννης Μπέζος (Ηθοποιός): «Το χαστούκι [του Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο».

Πέτρος Γαϊτάνος (Τραγουδιστής): «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής».

Γιάννης Πλούταρχος (Τραγουδιστής): «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο».

Νότης Σφακιανάκης (Τραγουδιστής): «Τι ακραίο υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή;» – «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας».
Σάκης Ρουβάς (Τραγουδιστής): «Δεν με τρόμαξε που ο κόσμος ψήφισε την Χρυσή Αυγή».
Νίκος Βέρτης (τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή από τα 100 που θα πει μπορεί τα 10 να είναι καλά».

Αν ρωτούσες σήμερα όλους τους προαναφερθέντες αν συνεχίζουν να έχουν την ίδια άποψη, κάποιοι θα σου απαντούσαν καταφατικά, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί και να σου έλεγαν πως αυτά που είπαν δεν ήταν τίποτα παραπάνω από… απλές δηλώσεις

Επισήμανση Πρώτη: Η Χρυσή Αυγή μπορεί να μην μπήκε στη Βουλή και να χαιρόμαστε που «σκοτώσαμε» το κτήνος. Πρέπει, όμως, να επαγρυπνούμε, αφού «η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».

Επισήμανση Δεύτερη: Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε από τη μία μεριά σε όλο της το εύρος τη σύγχυση, την αποδιοργάνωση, την ταπείνωση του ανθρώπου που πορεύεται στη ζωή του χωρίς ιδανικά, χωρίς αξίες, χωρίς να τον διακρίνει το μεγαλείο μιας ιδέας όμορφης για την οποία να αξίζει να παλέψει και – γιατί όχι; – να πεθάνει γι’ αυτήν. Από την άλλη, βλέπουμε έναν άνθρωπο που δίδαξε θάρρος, ειλικρίνεια, τιμιότητα, λεβεντιά και αυτοθυσία, με τον τρόπο που ξέρουν να διδάσκουν μόνο εκείνοι που έχουν ταχθεί με όλη τους την καρδιά στην υπεράσπιση των συνανθρώπων τους, που αντιπαλεύουν την κοινωνική αδικία και μπαίνουν μπροστάρηδες για τη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Από τη μία μεριά, έχουμε αυτόν που στην απολογία του έλεγε: «Μια απλή ανθρωποκτονία την έκαναν ολόκληρη ιστορία» και από την άλλη εκείνον που δήλωνε πως «αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για τον σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας». Ο δεύτερος, ο κομμουνιστής Νίκος Μπελογιάννης, είναι αυτός που ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας – που ψηφίστηκε από όλους εκτός από το ΚΚΕ – έλεγε πως δεν αγωνιζόταν για τη δημοκρατία.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι απλό: ποια δημοκρατία και ποια Ελλάδα θέλουμε;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: