Άλλαξε ο φασισμός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!

Ο φασισμός δεν έχει μόνο σβάστικα. Έχει πολλά προσωπεία, πολλά σύμβολα, πολλά χρώματα και πολλά πρόβατα που τον ακολουθούν πειθήνια.

Η μετεκλογική περίοδος μετετράπη σε προεκλογική λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της κάλπης. Έτσι ενώ ακόμη μετρούσαμε ψηφοδέλτια με σταυρούς από τρεις ή και τέσσερις κάλπες, ο πρωθυπουργός περίπου παραδεχόμενος την ήττα του, προκήρυξε τις εθνικές βουλευτικές εκλογές, σε συνέχεια των δημοτικών, περιφερειακών και των ευρωεκλογών. Και παρά του γεγονότος πως προσπαθεί να αποτελεί καρμπόν του Ανδρέα, δε σεβάστηκε τα περίφημα «μπάνια του λαού» τα οποία θα συμπέσουν με τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιούλη. Το αποτέλεσμα των προχθεσινών εκλογών είναι σαφές, σε περιφέρειες και δήμους, σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε κάθε γωνιά μετράει νίκες η κάθε απόχρωσης δεξιά δύναμη. Ο φασισμός βγήκε ενισχυμένος και τα παραπαίδια του, δηλαδή ο συντηρητισμός, ο φιλελευθερισμός, ο λαϊκισμός και εν τέλει όλα τα δεξιά έκδοχα του καπιταλιστικού δηλητηρίου κέρδισαν έδαφος μεγαλώνοντας τις δυνάμεις τους. Αισθητά και ευρέως συρρικνωμένοι η πρόοδος, ο σοσιαλισμός, ο κομμουνισμός. Μοναδικός χαμένος ο λαός, το ταξικό κίνημα που για μία ακόμη φορά είτε με την αδιαφορία του, είτε με την κίβδηλη και δήθεν αντίδρασή του παρέμεινε απαθές και παραιτημένο, αφήνοντας ανεκμετάλλευτη τη δύναμή του, μια δύναμη ικανή να σπάσει όχι μόνο δεσμά και αλυσίδες, αλλά να τσακίσει το παγκόσμιο κεφάλαιο, να καρφώσει βαθιά στα σπλάχνα του πλανήτη την κόκκινη σημαία των εργατών ούτως ώστε το κοντάρι να φτάσει στον πυρήνα του και να τον διαλύσει σε κομμάτια. Αυτή είναι η ταξική δύναμη και είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στο φυσικό κόσμο, η δύναμη που καμιά άλλη δε θα την υπερβεί!

Στην Ελλάδα η ακραία πόλωση που προηγήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο οδήγησε σε μια εκκωφαντική νίκη τη Νέα Δημοκρατία, που στηρίχτηκε σε τεράστια συσπείρωση των ψηφοφόρων της, και σε μια ήττα κατά κράτος τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκτός από λαβωμένος βγήκε και χρεωμένος για το ψηφοθηρικό τραπέζι με τα αποφάγια και τα ψίχουλα που παρέθεσε προεκλογικά στο λαό και τώρα τα τροϊκανά αφεντικά ζητούν ισοδύναμα. Ένα τραπέζι που κόστισε ήδη 550 εκατομμύρια ευρώ. Το ΚΙΝΑΛ–ΠΑΣΟΚ ενισχύθηκε αποδεικνύοντας πως ο λαός δεν έχει ξεμπερδέψει με το παλιό, φυσικό και επόμενο άλλωστε αφού τι ΣΥΡΙΖΑ, τι ΠΑΣΟΚ, ένα και το αυτό. Άσε που την επομένη των εκλογών μπορεί μια άκαρπη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από πλευράς Κυριάκου, να καρπίσει τελικά στο ‘‘αριστερό’’ χέρι του Αλέξη, ενώ παράλληλα θα τείνει το δεξί χέρι στη Φώφη, ζητώντας μια χείρα βοηθείας με αντάλλαγμα καρέκλες. Winwin που λένε άλλωστε και οι φιλελέδες.

Όσον αφορά το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, παρέμεινε εκείνη η σταθερή και έμπιστη δύναμη που ο κόσμος της τη στηρίζει σε κάθε εκλογική μάχη, απέδειξε στην πράξη πως η ψήφος εκφράστηκε ενιαία σε όλες τις κάλπες, όχι μόνο από το ΚΚΕ αλλά και από τις υπόλοιπες παρατάξεις που ασχέτως αν δεν το παραδέχονταν αρχικά για μικροπολιτικούς λόγους, το προωθούσαν στην πράξη. Ωστόσο για μια ακόμη φορά ο λαός δεν έκανε το βήμα, δεν έδωσε δύναμη στη δύναμή του, δεν αξιοποίησε την πείρα που έχει αποκτήσει τόσα χρόνια δοκιμάζοντας όλους τους πολιτικούς αγύρτες που μας κυβέρνησαν, δεν ήταν έτοιμος να κάνει την πραγματική διαφορά, εγκλωβισμένος στα πολιτικά δίπολα και σε λογικές του τύπου ‘‘το μη χείρον, βέλτιστον’’. Μόνο που αυτή η λογική δεν ισχύει, διότι δεν τίθεται καμία σύγκριση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ταυτόσημοι, με ολόιδιες αντιλαϊκές πολιτικές και όλοι τους υπάλληλοι των τροϊκανών. Άρα η εξίσωση μετατρέπεται ως εξής: ‘‘το μη χείρον, χείρον’’. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος αναγκάζει το λαό να επιλέξει μεταξύ των κακών; Υπάρχει και η λύση να επιλέξεις τον καλό, το ΚΚΕ για παράδειγμα… Παρόλο δε τον αντικομουνισμό τους, τις αυταπάτες και τα ψευτοδιλήμματα που καλλιέργησαν και με τα οποία προσπαθούν να εγκλωβίσουν και να παραπλανήσουν το λαό, το ΚΚΕ συγκέντρωσε το 5,33% των ψηφοφόρων και βρέθηκε στην 4η θέση αφήνοντας πίσω τα συγκοινωνούντα φασιστοειδή δοχεία της ναζιστικής χρυσής αυγής και της ελληνικής λύσης του φασίστα Βελόπουλου. Παρά την επιμέρους μικρή ποσοστιαία μείωση των δυνάμεων του, το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι το ισχυρότερο καθαρόαιμο Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ευρώπη και στον κόσμο και το μοναδικό αποκούμπι όλων των ανθρώπων, το μοναδικό εργατικό Κόμμα που τάσσεται με τα δίκια του λαού και όχι με τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, ο μόνος δρόμος προς το μέλλον, προς ένα καλύτερο αύριο.

Εν πάση περιπτώσει πίσω στα δικά μας, στα χακί άπλυτά μας… Σε αυτές τις εκλογές θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ως νίκη τον καταποντισμό της ναζιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής από την τρίτη θέση, την απώλεια των μισών ψήφων και του μισού ποσοστού της και το προσπέρασμά από τα αριστερά του ΚΚΕ, το οποίο την άφησε πίσω κατά περίπου μισή μονάδα. Και δεν αντιλέγω πως αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, ίσως και μια νίκη, όμως σε μία μόνο μάχη, αλλά όχι στον πόλεμο. Η υπόδικη ναζιστοσυμμορία παραμένει εκλεγμένη εντός και εκτός συνόρων, εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές και μάλιστα εις εξ’ αυτών ο υπόδικος φασίστας Λαγός με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παραμένει υπόδικη εδώ και τέσσερα χρόνια σε μια δίκη παρωδία. Η πραγματική όμως διαρροή ψηφοφόρων της ναζιστοσυμμορίας δεν προέκυψε ούτε από το πουθενά, ούτε βέβαια εξαφανίστηκαν από τη χώρα οι φασίστες, οι βασιλόφρονες, οι χουντικοί, οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των ταγματαλητών. Απλώς όπως μαθαίνουμε και στη φυσική, μετακινήθηκαν στο συγκοινωνούν δοχείο της χρυσής αυγής, την ελληνική λύση του Βελόπουλου, έως ότου φτάσει στην ίδια στάθμη το φασιστικό δηλητήριο και στα δύο δοχεία. Κάπως έτσι οι ναζί και οι γιαλαντζί ναζί ισορρόπησαν γύρω στο 4,5%. Βέβαια δεν ήταν μόνο η λύση του Βελόπουλου η μόνη διέξοδος των χρυσαυγίτικων διαρροών, καθώς υπάρχουν και άλλοι φασίστες τριγύρω. Είτε στη ΝΔ των Βορίδη, Γεωργιάδη κλπ., είτε στη ΝΔ του Κρανιδιώτη, πρώην συναγωνιστή του Βελόπουλου. Ο δεύτερος δεν κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή αλλά απέσπασε 37.500 ψήφους και το 0,66% των ψηφοφόρων. Άλλη μια εθνικιστική δίοδος φασιστών ήταν και ο Καρατζαφέρης (τον θυμάστε;) που ο λαϊκίστικος συναγερμός του απέσπασε περί τις 70.000 ψήφους και το 1,23% των ψηφοφόρων. Στο φασιστικό ράλλυ κατέβηκε και ο Τζήμερος που κινήθηκε στο 0,69% έλκοντας περίπου 40.000 ανόητους ψηφοφόρους. Όχι τόσο ανόητους όσο οι 30.000 ψηφοφόροι της Ελλήνων Συνέλευσις του φυλακισμένου απατεώνα Αρτέμη (Μάτσα) Σώρρα. Τέλος βρέθηκαν και περίπου 11.000 εθνικιστικά λιοντάρια που απέσπασαν 0,19%. Αθροίζοντας τα φασιστοειδή καταλήγουμε σε ένα αποτέλεσμα και δύο συμπεράσματα.

Το αποτέλεσμα είναι περίπου το 12% των ψηφοφόρων να στηρίζουν φασιστικά μορφώματα, χωρίς να περιλαμβάνονται οι ομοϊδεάτες τους ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως άλλαξε ο φασισμός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, στην προσπάθειά του να βρει εναλλακτικές λύσεις ενόψει διάλυσης της χρυσαυγίτικης συμμορίας. Και ως γνήσιο τέρας, εφάμιλλο της Λερναίας Ύδρας, μόλις κόψεις ένα κεφάλι στο φασισμό, αυτός βγάζει πολλά νέα στη θέση του ενός που κόπηκε. Ο τρόπος να τον νικήσεις είναι να του καρφώσεις στην καρδιά το δρεπάνι ενώ θα του τσακίζεις τα κεφάλια ένα – ένα με το σφυρί. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως ο φασισμός δεν έχει μόνο σβάστικα. Έχει πολλά προσωπεία, πολλά σύμβολα, πολλά χρώματα και πολλά πρόβατα που τον ακολουθούν πειθήνια. Τα πρόβατα αυτά όμως δεν είναι λύση να τα σφάξουμε. Τα πρόβατα αυτά πρέπει να τα μορφώσουμε. Το πρώτο και ισχυρότερο όπλο ενάντια στο φασισμό, όταν τον πολεμάς από τα κάτω, είναι η μόρφωση των μαζών, η μελέτη και γνώση της ιστορίας, η απόκτηση πολιτικής παιδείας και σκέψης. Αυτά είναι τα όπλα για να νικηθεί το κοπάδι των άβουλων υποστηρικτών του. Όχι όμως και της ίδιας του της ύπαρξης. Και ποιος κρύβεται πίσω από την ύπαρξη του φασισμού; Μα φυσικά ο καπιταλισμός και η σαπίλα του. Ο φασισμός είναι ένα πανίσχυρο όπλο κρυμμένο στο οπλοστάσιο του καπιταλισμού, ο οποίος κάθε τόσο τον χρειάζεται, τον ανακαλεί και τον πετά στη μάχη, σε περιόδους κρίσεων και αναδιανομής πλούτου. Ο φασισμός είναι εκείνο το μαντρόσκυλο που θα κρατάει τους λαούς απασχολημένους και τους κεφαλαιοκράτες ανενόχλητους όσο χαράζουν σύνορα, δρόμους αγορών και αναδιανέμουν τα πλούτη τους, τα οποία έχουν συσσωρευτεί σε ελάχιστα χέρια. Άρα ο πραγματικός και μοναδικός τρόπος για να νικήσεις μια για πάντα το φασισμό, είναι να ξεριζώσεις το δέντρο του καπιταλισμού από τη σάπια ρίζα του, είναι μόνο ο σοσιαλισμός!

Συνοψίζοντας, σε μια πρώτη αποτίμηση των εκλογικών μαχών που δόθηκαν, το ΚΚΕ δεν έχασε απολύτως τίποτα. Διεκδικεί και θα κερδίσει τους πέντε κόκκινους δήμους που είχε ήδη, διατηρεί το ποσοστό του σχεδόν στο ακέραιο, λαμβάνοντας υπόψη και τη μειωμένη συμμετοχή, διατηρεί τις δύο έδρες του στο ευρωκοινοβούλιο, ισχυροποιεί τη θέση του σε περισσότερους δήμους και περιφέρειες και αποδεικνύει περίτρανα για μία ακόμη φορά το ποιος είναι η πραγματική ριζοσπαστική αριστερά, ξεσκεπάζοντας το χωλ του ΠΑΣΟΚ που μεγάλωσε και έγινε η σαλοτραπεζαρία του, παραμένοντας όμως στην ίδια στέγη. Οι τρεις ‘μεγάλοι’ παίκτες του τραπεζιού πασάρουν συνεχώς φύλλα ο ένας στον άλλο, έτσι κι αλλιώς όλοι μαζί κερδίζουν από τη γκανιότα. Όσο για τα δύο ορφανά του Χίτλερ όπως είπαμε και παραπάνω, άλλαξε ο φασισμός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Το πρώτο βήμα έγινε, η χρυσή αυγή διχοτομήθηκε και προέκυψαν δύο μικρότερα καρκινικά κύτταρα. Κάψτε τα!

ΥΓ.1: Απόψε κοιμηθείτε ήσυχοι, ο Βελόπουλος ανέλαβε να καθαρίσει το ναζιστικό στοιχείο από τη χώρα. Παράλληλα πρότεινε χθες να δημιουργηθεί τείχος και ναρκοπέδιο στον Έβρο ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μετανάστευση… Διπολισμός ή διπροσωπία;

ΥΓ.2: Έχω πλέον 58 ακόμη λόγους να συνεχίσω να αγωνίζομαι, να μάχομαι από τις γραμμές του ΚΚΕ, να γράφω όσα γράφω και να ρίχνω βολές στους βολεμένους από τις σελίδες του άρματος μάχης που λέγεται Κατιούσα. Και έχω να πω 58 ευχαριστώ από καρδιάς!

ΥΓ.3: Για τις εθνικές βουλευτικές εκλογές έχουμε πολλά να πούμε τις επόμενες ημέρες. Όμως προς το παρόν ας μιλήσουμε για το δεύτερο γύρω των περιφερειακών και των δημοτικών. Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τους πέντε κόκκινους δήμους τους οποίους διοικούν Κομμουνιστές δήμαρχοι. Δίνουμε τη μάχη, με όλες μας τις δυνάμεις για να παραμείνει κόκκινη η Καισαριανή, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, η Πάτρα και η Ικαρία. Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση! Δίνουμε τη μάχη με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, πόρτα-πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο σε γειτονιά, δουλειά, σπίτι, πανεπιστήμιο, σχολείο, παντού! Και σε όσους δήμους και περιφέρειες δεν καταφέραμε να περάσουμε στο δεύτερο γύρο, ψηφίζουμε και πάλι Λαϊκή Συσπείρωση! Να γεμίσουν όλες οι κάλπες γαρύφαλλα! Να βαρεθούν να βλέπουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης! Η μάχη δεν είναι τοπική, δεν είναι ανούσια, δεν είναι αδιάφορη. Πάμε μαζικά και ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση σε κάθε δήμο και περιφέρεια!

Καλό κόκκινο βόλι ξανά! Τη Δευτέρα θα γιορτάζουμε όλοι μαζί την παραμονή των 5 κόκκινων δήμων μας σε τίμια, καθαρά, κομμουνιστικά χέρια! Ψηλά τις σημαίες σύντροφοι!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: