Αγάπα το κελί σου, τρώγε το φαΐ σου και διάβαζε πολύ…

Ο ιστορικός γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, έλεγε στη φυλακή στους συντρόφους του τη φράση «Αγάπα το κελί σου, τρώγε το φαί σου και διάβαζε πολύ», αλλά μάλλον ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, δεν εννοούσε κάτι τέτοιο όταν δήλωνε πως ο αστυνομικός «θα περάσει πολύ ωραία στη φυλακή».

Είναι πραγματικά λυπηρό να προσπαθεί κανείς να κάνει κριτική στα κακώς κείμενα που ταλανίζουν μια κοινωνία, στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα από τα οποία εμφορείται, και κάποιοι να παρεξηγούν τις προθέσεις του. Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, αποτελεί το τελευταίο θύμα μιας θλιβερής ιλαροτραγωδίας. Η δήλωσή που έκανε για τον αστυνομικό που έκλεβε, πως «θα περάσει πολύ ωραία στη φυλακή, επειδή είναι όμορφος», έγινε θέλοντας προφανώς να φαλκιδεύσει την ειδική μεταχείριση την οποία απολαμβάνουν οι ευπαρουσίαστοι άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο.

Αλήθεια δεν είναι αυτό; Διαφωνεί κανείς; Ένα χαμόγελο μιας ευειδούς κυρίας ή μια ματιά όλο νόημα ενός αρρενωπού άνδρα δεν είναι συχνά το εφαλτήριο για να ανοίξουν εργασιακές πόρτες, ευκαιρίες και όλα τα παρελκόμενα;

Ας σοβαρευτούμε… Η δήλωση του κυρίου Μπαλάσκα υπονοεί ακριβώς αυτό  που αντιλαμβάνεται ο καθένας. Όπως  και η δήλωση που είχε κάνει στις 26 Αυγούστου του 2019 που χαρακτήριζε «σκουπίδια» και «σκόνη» τους πρόσφυγες και τους ακροαριστερούς ή εκείνη η δήλωση που είχε κάνει στις 7 Δεκεμβρίου του 2019, μετά το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής που είχε λάβει χώρα ύστερα από την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, που αναδείκνυε πως «και του κ. Χρυσοχοΐδη τα χέρια του λύνονται από πιο ψηλά»

Εικάζουμε πως και οι τελευταίες αυτές δηλώσεις του γίνονται επειδή τα χέρια του – και κατ’ επέκταση και η γλώσσα του – λύνονται από πιο ψηλά, ελπίζοντας μόνο αυτή η νοοτροπία να μη διέπει σύσσωμη την Ελληνική Αστυνομία και φυσικά την ελληνική κυβέρνηση.

Αν και, εδώ που τα λέμε, αν λάβουμε υπόψη μας τη ρήση του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα, Άντον Τσέχοφ, που ισχυρίζεται πως «στον άνθρωπο όλα πρέπει να είναι ωραία: και το πρόσωπο και το ντύσιμο και η ψυχή και οι σκέψεις», τότε ξέρουμε προκαταβολικά με σιγουριά πως τουλάχιστον η ψυχή και οι σκέψεις του κυρίου Μπαλάσκα και όλων όσων συνεχίζουν να τον επικροτούν και να τον υποστηρίζουν, δεν πρέπει να έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με την καθαρότητα, την τιμιότητα, τη λεβεντιά και την καλοσύνη, καθώς και με τη φράση που έλεγε ο ιστορικός γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, στη φυλακή στους συντρόφους του: «Αγάπα το κελί σου, τρώγε το φαΐ σου και διάβαζε πολύ».

Μάλλον δεν εννοούσατε κάτι τέτοιο, όταν δηλώνατε πως ο αστυνομικός «θα περάσει πολύ ωραία στη φυλακή». Σωστά, κύριε Μπαλάσκα;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: