32ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή: Αλληλεγγύη στους 5 Κουβανούς αγωνιστές

Το κάλεσμα σε «Ανυπόταχτη επιλογή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή» εξέπεμπε από τις 13 ως τις 16 Σεπτέμβρη 2006, στο 32ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.

Συνεχίζουμε την αναδημοσίευση του καθημερινού αφιερώματος του 902.gr στην ιστορία του θεσμού, με την αναφορά στο 32ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, που κορυφώθηκε στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, το τετραήμερο από 13 μέχρι και 16 του Σεπτέμβρη 2006:

Το κάλεσμα σε «Ανυπόταχτη επιλογή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή» εξέπεμπε από τις 13 ως τις 16 Σεπτέμβρη 2006, στο 32ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.

Το μήνυμα αυτό είχε ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε «μια ανάσα» πριν από τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε δεκάδες συναυλίες στις τρεις μουσικές σκηνές. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων οι Θ. Μικρούτσικος, Γ. Μαρκόπουλος, Δ. Μητροπάνος, Μ. Δημητριάδη, Χ. Γαργανουράκης, Γ. Κούτρας, Κ. Βέττα, Δ. Μπάσης, το «Τρίφωνο», οι «Raining Pleasure», οι Χαΐνηδες, οι Ιταλοί Banda Bassoti, οι Βάσκοι Skalariak και πολλοί άλλοι, ενώ ξεχώρισαν τα αφιερώματα σε Γ. Ρίτσο, Στ. Καζαντζίδη και Π. Γεραμάνη.

Ανέβηκαν συνολικά πέντε θεατρικές παραστάσεις («Υπό το βλέμμα του Μποστ» από το Θέατρο ΤΕΤΤΙΓΕΣ, «Αντιγόνη» του Μπ.Μπρεχτ από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ, «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο, από τη θεατρική ομάδα Καματερού ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από τη θεατρική ομάδα ΔΡΥΟΣ ΤΟΠΟΙ του ΠΟΦΠΑ) και το χορόδραμα «Φυσική Επιλογή;» από τη χορευτική ομάδα της ΚΝΕ.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμα συζητήσεις, εκθέσεις, προβολή οπτικοακουστικών υλικών και μια σειρά άλλες δραστηριότητες.

Ξεχωριστή στιγμή όταν οι Τούρκοι σύντροφοι από το ΤΚΡ, Renan Bilek και Arthour τραγούδησαν με τον Σωτήρη Μπαλλά και τις κιθάρες τους, μελοποιημένη ποίηση του Ναζίμ Χικμέτ, κομμάτια του γνωστού και στην Ελλάδα Λιβανελί, ρεμπέτικα τραγούδια, εναλλάσσοντας τον τουρκικό με τον ελληνικό στίχο.

Ιδιαίτερο και το αφιέρωμα στα 60 χρόνια από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, με ντοκουμέντα, κάποια από τα οποία είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Στη Διεθνούπολη η Κούβα είχε «την τιμητική της», καθώς είχε ξεκινήσει η παγκόσμια καμπάνια αλληλεγγύης στους 5 Κουβανούς κρατουμένους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: